21 december 2018

God Jul önskar Peter och Jan

Jul- och nyårshelgerna närmar sig med allt vad det innebär. Många är lediga, andra utför viktiga arbeten för att få samhället att fungera. Oavsett belägenhet vill Kramfors kommun passa på att önska dig en riktigt God Jul!

Peter Carlstedt, kommundirektör:

Vår gemensamma plats på jorden just nu är Kramfors kommun. Oavsett om vi bor här, arbetar här eller är besökare så har vi valt att vara en del av det samhälle som vi tillsammans formar. Den intressanta frågan är - vilken riktning ska vi välja för framtiden?

Vi vet att Kramfors är en fantastisk plats med företagsamma människor och storslagen natur men också att vi som en medelstor norrländsk kommun långt från de stora tillväxtområdena har utmaningar. Och vi vet också att vi lever i en tid som präglas av polarisering snarare än samförstånd.

Men Kramfors har genom historien visat att vårt hjärta är starkt och vår vilja att hjälpa till och bidra till en bättre framtid alltid har varit vårt fokus. Det kan handla om att hjälpa människor som flyr från krig och umbäranden men det kan också handla om att knyta näven och ta sikte mot det lilla som skapar en bättre vardag och en bättre kommun. Med det bidrar vi givetvis även till en bättre värld.

Kommunen är full av dessa eldsjälar som kämpar, ibland på ideell basis och ibland som medarbetare i företag eller organisationer och jag kan göra listan lång när det gäller personer som är ambassadörer och positiva förebilder.

Julen är en tid för kärlek och eftertanke och min önskan är att vi alla uppskattar det vi har och funderar på vad som verkligen är viktigt på riktigt.

Jag vill givetvis även ta tillfället i akt och tacka alla gamla, nya och presumtiva Kramforsbor för ett fint 2018 och därmed önska er ett ändå bättre 2019.

God Jul och Gott nytt År!

Peter Carlstedt

Jan Sahlén, kommunstyrelsens ordförande:


När jag var liten var det mest spännande ögonblicket när julgranen var klädd och alla julklapparna låg under de nedersta grenarna. Att kunna krypa fram och klämma och skaka. Vilken av klapparna innehöll det jag önskade?

Efter tomtebesöket och julklappsöppningen var spänningen borta. Där låg allt blottlagt och väntade på min bedömning. Var jag nöjd, hade jag fått det jag önskat?

Idag skriver barnen inga önskelistor. Dom vill ha pengar i julklapp för att kunna köpa nåt nytt, när dom själva vill och kan.

Spänning, värme och vänskap hör julen till. Under julledigheten kan vi se varandra i ögonen och utbyta vänskap, kanske kärlek. Det ger oss också tillfälle att stanna upp för ett ögonblick och reflektera över vår egen och vår gemensamma situation. Vad har vi uppnått och vart är vi på väg?

För några veckor sedan fick jag en liten hjärtinfarkt och har därför haft anledning att ställa mig dessa frågor redan innan julledigheten. Men en sak är säker, jag vet vart vi är på väg. Med tillförsikt och mod!

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft – i hela vår kommun.

Jag vill med dessa rader önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Särskilt alla ni som arbetar, har beredskap eller jour. Alla ni som ser till att vår jul blir trygg – i år och kommande år.

Vi ses efter nyår.

Jan Sahlén

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se

Jan Sahlen (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se