01 april 2019

Arbetsförmedlingen kvar i Kramfors – välkommet förslag

I februari sände vi en skrivelse till regeringen och Arbetsförmedlingen med förslag att utveckla arbetsförmedlingens kontor i Kramfors och samtidigt forska kring utvecklingen.

I förra veckan kom Arbetsförmedlingens förslag där Kramfors finns med bland de kontor som ska finnas kvar.

– Det här känns bra för Kramfors räkning. Vi ropar inte hej men det är ett välkommet steg i rätt riktning, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lokal samverkan med hållbara effekter

Går förslaget igenom är kontoret i Kramfors ett av tretton kontor i södra Norrland som Arbetsförmedlingen behåller. Till några av kontoren kommer arbetsförmedlare att resa för att ha bokade möten. Kontoret i Kramfors finns dock inte med bland kontoren som föreslås ge denna typ av service.

– I vår skrivelse ville vi visa på att lokal samverkan stärker statens närvaro och legitimitet genom väl förankrade insatser och med långsiktigt hållbara effekter som resultat.

Service på lika villkor

I Kramfors kommuns skrivelse betonades vikten av Arbetsförmedlingens fysiska närvaro och tillgänglighet, för att på så sätt nå och ge service på lika villkor till alla. Oavsett var vi bor eller vilka vi är, har vi ju samma behov av grundläggande service med våra vardagliga myndighetsärenden. Likaså är kompetensutveckling och kvalificerad arbetskraft grundläggande för arbetsgivare och för näringslivets tillväxt.

– Vi vill skapa ett bra företagsklimat och goda förutsättningar för våra medborgare att leva och uppleva fördelarna med att bo i Kramfors. I det sammanhanget är Arbetsförmedlingens verksamhet och närvaro på orten av stor betydelse för oss. Vi ser fram emot ett positivt utslag, säger Jon Björkman, kommunstyrelsens vice ordförande.

Läs mer

Arbetsförmedlingen i Kramfors – förslag till utveckling och forskning, den 27 februari 2019

Förslag till Arbetsförmedlingens framtida kontorsnät Länk till annan webbplats., Arbetsförmedlingen, den 28 mars 2019

Arbetsförmedlingens framtida kontorsnät Länk till annan webbplats., direktlänkt till Arbetsförmedlingens presentation i pdf

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se

Jon Björkman
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se