09 maj 2019

Föreläsning av Tina Thörner

Den 13 och 14 maj kommer den kända kartläsaren Tina Thörner till Kramfors för att föreläsa för kommunanställda. Föreläsningen, som ges vid fyra tillfällen på Folkets hus och park, är en positiv följd av välfärdsförvaltningen arbete i projektet KIVO.

Andelen arbetslösa utrikesfödda män och kvinnor är hög i mellersta Norrland; cirka 33% står utan arbete. Samtidigt råder det stor brist på personal inom vård- och omsorgssektorn och behovet av att få in fler män är stort.

Belönade för arbetet med inkludering

Projektet KIVO, som är en förkortning av ”kvalitetssäkrad inkludering i vård och omsorg” har varit ett sätt att hitta strategier för att klara det framtida personalförsörjningsbehovet. Kommunerna i mellersta Norrland har tillsammans med Arbetsförmedlingen och Kommunal utfört arbetet.

– Kramfors kommun vill ta till vara på alla som söker jobb och hitta arbetsformer som på sikt kan leda till anställningar eller utbildning. Vi har därför tagit emot ett ganska stort antal praktikanter inom hemtjänsten och på våra särskilda boenden, berättar Inga-Lena Arkeflod, verksamhetschef för Stöd och omsorg.

När projektet avslutades vid årsskiftet belönades kommunen med en pott pengar för ”väl utfört uppdrag”, närmare bestämt 372 000 kronor.

– Det var jätteroligt och vi vill nu att dessa pengar ska gagna verksamheterna. Föreläsningen med Tina Thörner är något som vi hoppas ska vara en vitamininjektion.

Fyra tillfällen att låta sig inspireras

Eftersom antalet anställda överskrider de platser som finns på Folkets hur kommer föreläsningen att ges vid fyra olika tillfällen.
– Den vänder sig till all tillsvidareanställd personal samt vikarier som går på schema, inte bara i välfärdsförvaltningen utan hela kommunorganisationen.

Under föreläsningen kommer den fartfyllda kartläsaren att berätta om sina egna erfarenheter från ett utmanande liv. För Tina innebär ledarskap och samarbete att ha kraft och klarsynthet att i förväg kunna se vilka resultat stora som små handlingar medför.

Förändringar leder till ännu fler förändringar – utveckling leder till att det krävs ännu mer utveckling.

Läs mer:

Inbjudan (pdf) Pdf, 252.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef
Välfärdsförvaltningen
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se