23 maj 2019

Nattis körs igång på Barnbacken

Kramfors kommun kan nu erbjuda barnomsorg på obekväma arbetstider i speciellt anpassade lokaler. Delar av familjecentralen Barnbacken i Kramfors har gjorts om så att nattis ska kunna bedrivas där.

Under några år har familjer som haft behov av barnomsorg på kvällar, nätter, tidiga morgnar och helger fått det via timanställda, som tagit emot barnet i sitt eget hem eller arbetat hemma hos familjen.

För att skapa en mer hållbar lösning och säkra tillgången på personal beslutade därför bildningsnämnden (som då hette barn-, kultur- och utbildningsnämnden) i mars 2018 att omsorg på obekväm arbetstid ska organiseras i egen anpassad lokal och med egen personal.

Detta är nu klart. En del av familjecentralen Barnbacken på hälsocentralen i kramfors har gjorts om så att barn ska kunna sova där. Rekryteringen av personal är också klar. Under dagtid bedrivs öppen förskola och öppen asylförskola i lokalerna.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda även föräldrar med oregelbundna arbetstider en sammanhängande och trygg barnomsorg, säger bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se

Anki Johnson
Verksamhetschef förskola
Bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se