20 juni 2019

Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad

Det blir Amapola Flyg AB som kommer att trafikera linjen Hemavan–Höga Kusten Airport – Stockholm/Arlanda, med start den 26 oktober i år. Trafikverket har nu tilldelat flygbolaget trafiken för perioden oktober 2019 – oktober 2023.

– Det är mycket glädjande att avtalet är på plats och trafiken säkrad. Höga Kusten Airport är en viktig del i vår infrastruktur, för Kramfors och Sollefteå kommuners näringsliv och det destinationsarbete som vi tillsammans arbetar för, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors.

Trafiken kommer att bli minst lika omfattande som i dag, med två dagliga turer på vardagar och en tur på söndagar till och från Stockholm. I avtalet med Trafikverket om allmän trafikplikt förbinder sig Amapola Flyg att uppfylla kvalitets- och kvantitetskrav för exempelvis utbud, kontinuitet, flygplanstyp och biljettpriser på den aktuella flyglinjen.

– Goda kommunikationer är en viktig förutsättning för att vårt näringsliv ska kunna växa och utvecklas. Att flygtrafiken nu säkras i fyra år framåt gör det möjligt för oss att tillsammans fokusera på driva på utveckling av andra delar infrastrukturen i vår region, säger Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå kommun.

Läs mer

Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad Länk till annan webbplats., 2019-06-20, Höga Kusten Airports webbplats

Klart med avtal för flygtrafik till norra Sverige Länk till annan webbplats., 2019-06-19, Trafikverkets webbplats

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S)
Kommunstyrelsens ordförande i Kramfors
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se

Johan Andersson (C)
Kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå
0620-68 20 00
johan.andersson@solleftea.se