Hjördis avtackas av sin chef Sture Andersson.

21 november 2019

Sista nätverksträffen för ambassadörernas ”mamma”

Gårdagens ambassadörsträff på Björkudden var som vanligt välbesökt och trevlig. Extra känslosamt blev det för Hjördis Rislund Åsander på näringslivsenheten, som höll i sin sista träff.

– Nätverket startades 2012 av mig och min dåvarande kollega Ann-Kristine Leiderud. Det har varit en enormt rolig resa att göra tillsammans med alla ambassadörer, så naturligtvis kommer jag att sakna arbetet när jag går i pension vid jul, säger Hjördis, som samtidigt lovar att fortsätta engagera sig som privatperson.

Mångårigt arbete med fint resultat

När det hela begav sig för sju år sedan började man så att säga från noll. Med intentionen att jobba med värderingar och höja stoltheten för hemkommunen kontaktade Hjördis och Ann-Kristine taxichaufförer och frisörer; två yrkesgrupper som träffar många människor och som kan sprida det goda ordet.

År 2015 införlivades arbetet i projektet ”Framtidsbygget – en hel kommun”, vilket fick det att ta ny fart med följden att antalet ambassadörer ökade i rask takt. Idag finns 253 på medlemslistan.

– Vi har haft många träffar med intressanta innehåll. Vem minns till exempel inte föreläsningarna av Magdalena Forsberg och Jerry Engström. Vi har också gjort många kunskapshöjande studiebesök på företag runt om i kommunen.

Peyman Vahedi

Peyman Vahedi

Ådalsskolan föregångare inom digitalisering

Vid onsdagens träff var Ådalsskolans rektor Peyman Vahedi huvudtalare. Han berättade generellt om digitalisering och specifikt kring den digitala plattformen Concure! som han är initiativtagare till.

Kramfors kommun är via Peyman och Ådalsskolan är på många sätt en föregångare i den digitala utvecklingsvärlden; det är nämligen inte vanligt att offentlig sektor ligger före vinstinriktade företag.

– Verklig digitalisering påverkar beteenden och därmed våra liv. Jag hoppas och tror att vår plattform ska göra skillnad för många.

Att vara ojante var ett av budskapen Peyman förde fram. Ojante, säger han, kan finare beskrivas som ett entreprenöriellt förhållningssätt.

– Eller att våga tala om att vi gör bra saker. Jag är tacksam över mycket med Kramfors kommun, till exempel att en enad politikerkår möjliggör en spridning av plattformen till andra skolhuvudmän.

Under träffen gavs deltagarna också chansen att komma med förslag på hur ambassadörsnätverket ska kunna utveckla och en mängd idéer togs fram med syfte att göra kommunen till en ännu mera attraktiv plats.

Fotnot: Arbetet och ansvaret för ambassadörsnätverket kommer även fortsättningsvis ligga under samhällsavdelningen. Sture Andersson, chef för näringslivs- och utvecklingsenheten, delar ansvaret med kommunikationschef Annica Kjellin.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Sture Andersson
Chef näringsliv- och utvecklingsenheten
0612-800 50
sture.andersson@kramfors.se

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se