02 december 2019

Fler väljer e-tjänster

Så här i slutet av året börjar vi summera statistiken som visar hur invånarna i Kramfors kommun använder våra e-tjänster. Redan år 2018 kunde vi se att e-tjänsterna var populära. Årets siffror visar en fortsatt positiv trend.

Under 2019, har kommunens handläggare hittills hanterat 4601 ärenden som lämnats in via våra e-tjänster. Det innebär 0,25 ärenden per capita och är en betydande ökning från år 2018. Då låg motsvarande siffror på 1306 ärenden och 0,07 ärenden per capita.

– Verksamheterna har tagit fram många bra förslag och varit med i hela processen. På så sätt har vi kunnat skapa effektiva och smarta lösningar för medborgarna, säger Katarina Lundholm, webbutvecklare och e-koordinator.

Först och främst handlar utvecklingsdelen om processkartläggning, att visualisera arbetsflödet och dessutom definiera verksamhetens respektive medborgarens behov för att på så sätt skapa en användbar tjänst. Sedan följer själva byggandet, testperioden med anpassning och justeringar innan lansering görs och e-tjänsten testas ytterligare i skarpt läge.

– Digitaliseringen påverkar även våra interna processer, som ses över när en e-tjänst tas fram. Det ger effektivitet och hög kvalitet i våra verksamheter samtidigt som vi förenklar för medborgarna, säger Peter Carlstedt, kommundirektör.

Lämna förslag och synpunkter på e-tjänster

Vi har också fått in förslag och synpunkter från medborgare på e-tjänster. Först och främst tänker vi användbarhet så det är extra tacksamt att få in förslag och synpunkter från de vi bygger för, avslutar Katarina Lundholm.

Vill du lämna förslag och synpunkter på e-tjänster finns naturligtvis en e-tjänst för det. Den finner du på e-tjänsteplattformen och via denna direktlänk:

E-tjänster - lämna förslag eller synpunkter Länk till annan webbplats.


Våra e-tjänster finner du på

e-tjanster.kramfors.se Länk till annan webbplats.

Relaterade nyheter

Nu satsar vi mer på e-tjänster, den 10 november 2016

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt, kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se

Katarina Lundholm, webbutvecklare och
e-koordinator
0612-801 33
katarina.lundholm@
kramfors.se