14 januari 2020

Välkommen till Kramfors –
mitt i Höga Kusten!

Välkommen till Kramfors! Till Kramfors som stad, och till hela kommunen. Oavsett om du bor här permanent, jobbar i kommunen, har dina rötter här eller är tillfällig besökare hälsar vi dig varmt välkommen till Kramfors – mitt i Höga Kusten!

Vi har sedan länge haft infartsskyltar vid riksväg 90 på Vallen i Kramfors och i Kyrkdal. Förutom att hälsa välkommen har dessa skyltar haft funktionen att berätta om olika arrangemang och evenemang.

I och med vår väl fungerande evenemangskalender på kramfors.se har dessa skyltar dock spelat ut sin roll och nu ersatts av ett inspirerande motiv, som signalerar livskraft, gemenskap och mod.

– Kramfors är en kommun där det är nära till allt. Nära till naturen, nära till staden och våra viktiga mindre samhällen, men också nära till varandra. Tillsammans har vi mod att skapa livskraft - i hela vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

När tankarna om nya välkomstskyltar kom, låg digitala varianter överst på önskelistan. Ett inköp av sådana skulle dock bli en orealistiskt stor investering; därför har vi valt att använda oss av de befintliga skyltställningarna och efter en smärre modifikation låtit pryda dem med det nya motivet.

– Ungdomarna på bilden symboliserar kraft och framtid. Kramfors kommun befinner sig på flera sätt i en brytpunkt där vi arbetar hårt för vår egen och kommande generationers bästa, säger Malin Svanholm.

Fotot är taget på toppen av Fäberget, som ligger vid Ullångersfjärden i Skoved, av fotografen Therese Nordfjell.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 74
malin.svanholm@kramfors.se

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se