29 januari 2020

Positiva tongångar i Docksta

I tisdags deltog Kramfors kommun i ett välbesökt möte som Vibyggerå 2000 bjöd in till. Bland annat uppmärksammades att 41 personer flyttat in. Vid informationsstunden berättade vi tillsammans med andra aktörer om flera positiva saker som är på gång.

– Det var ett otroligt inspirerande möte och jag är glad att ha fått en chans att bekanta mig med ortsborna, säger kommunstyrelsens nyblivna ordförande Malin Svanholm (S).

Tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson var den som tillsammans med Mikael Englund, Höga Kusten Turism, informerade om hur läget är i utvecklingsprojektet kring Skuleberget och den gemensamma vision som tagits fram. Ett arbete som bygger på nära samverkan med lokala entreprenörer.

Den tidigare rektorn och eldsjälen Karl-Anders Nordström ivrade för att busstrafiken ska arrangeras på ett bättre sätt under helgerna. Han kan också glädjas åt att ett av barnbarnen valt att flytta hem till Docksta igen med sin familj.

DBTK:s Hans-Erik, Hacke, Näslund höll en dragning om utbyggnadsplanerna på Dockstaskolan och Jerry Engström berättade om sina visioner samt vad som är på gång i FriluftsByn.

Almi fanns också på plats för att tipsa om de möjligheter som finns för att starta eller utveckla företagandet på orten.

Som grädde på moset uppmärksammades Fredric Wedin för priset Bästa konsertplats: Skulebergets naturscen.

– Docksta är verkligen på gång nu. Företagare satsar, unga familjer flyttar in och skolan byggs ut. Det råder en positiv anda som inte går att ta miste på och den satsning som görs kring Skuleberget kan förhoppningsvis vara katalysator för ännu mer utveckling i området, säger Susanne Königson, själv Dockstabo.

– Det är viktigt att de som bor i närområdet känner sig delaktiga i det som händer; därför var tisdagskvällens möte viktigt.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se