20 mars 2020

Fullt förtroende för verksamheten

Samtidigt som det nya coronavirusets framfart fortsätter sliter kommuner, regioner och näringsliv för att minimera smittans effekter. Det är ett besvärligt läge, men kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) behåller lugnet.

– Jag har fullt förtroende för den kommunala verksamheten. Jag vet att för varje dag som går ställs verksamheterna inför nya utmaningar, och jag är imponerad över det arbete som görs, säger Malin Svanholm.

Kramfors kommun har aktiverat krisledningen. Att följa händelseutvecklingen, myndigheternas rekommendationer och arbeta metodiskt är ledord i det unika läge vi befinner oss i.

– Vi kan bara utgå från nuläget. Jag känner mig lugn. Jag ser att krisarbetet fungerar och att vi fokuserar på att planera och att säkerställa så att alla viktiga samhällsfunktioner fungerar.

Malin uppmuntrar alla att hjälpas åt i tider när vi blir mer isolerade. Ett telefonsamtal till en vän som man vet är ensam kan göra stor skillnad, likaså att handla mat till någon har svårt att ta sig ut. Tillsammans klarar vi det.

Mer information om coronaviruset

kramfors.se/coronavirus

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
malin.svanholm@kramfors.se