27 mars 2020

Två smittade av covid-19 på särskilt boende

Igår kväll nåddes Kramfors kommun av beskedet att två personer vid ett av våra särskilda boenden konstaterats vara smittade av covid-19. Läget är stabilt och personerna är inte i behov av sjukhusvård.

– De människor som bor hos oss får vård och omsorg när de är friska, men även i lägen av sjukdom. Så länge inte situationen förvärras och de behöver sjukhusvård vårdas de smittade av oss, säger välfärdförvaltningens chef Inger Bergström.

Personerna i fråga bor på Viktoriagården i centrala Kramfors. Personalen där har under en tid iakttagit sjukdom och även genomfört kohortvård, det vill säga nödvändig isoleringsvård. Svaren på de provtagningar som gjorts bekräftar nu misstankarna om coronasmitta.

– Det visar på vilken kompetent personal vi har. Jag känner mig trygg med att organisationen följer de rutiner vi har och hanterar situationen på ett professionellt sätt, säger Inger Bergström.

Kramfors kommun har kontakt med Region Västernorrlands smittskyddsenhet. Vi säkerställer också att vi har skyddsutrustning i den omfattning som är nödvändig.

Inbjudan till presskonferens

Media inbjuds härmed till presskonferens klockan 11.30
i sammanträdesrummet på Torggatan 12 i Kramfors.

Salen ligger i Arbetsförmedlingens tidigare lokaler innan hotell Kramm.

Varmt välkomna!

 

www.kramfors.se/coronavirus Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

För frågor om presskonferensen:

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se