06 april 2020

Kommunfullmäktige i april ställs in

Mot bakgrund av den rådande situationen gällande Coronaviruset kommer kommunfullmäktiges sammanträde den 20 april 2020 att ställas in.

Vid kommunfullmäktiges möten närvarar 41 ledamöter, cirka 10–15 ersättare, ett antal tjänstemän och en del från allmänheten. Det innebär att över 50 personer skulle närvara vid ett sammanträde, något som inte är tillåtet enligt förra fredagens (27 mars 2020) regeringsbeslut.

– Vi måste respektera de nationella bestämmelserna och anpassa oss efter det läge som råder. Det finns inga akuta ärenden som behöver behandlas nu i april och därför har jag beslutat att mötet ska ställas in, säger Peter Hedberg (S), kommunfullmäktiges ordförande.

En del kommuner har genomfört olika anpassningar för att kunna genomföra fullmäktigemöten. Detta är något som politiker och tjänstepersoner kommer att undersöka vidare.

– Nu tittar vi närmare på rumsliga och digitala lösningar för att på bästa sätt kunna fortsätta det politiska arbetet. Det finns absolut utmaningar, men för fullmäktiges del ska vi jobba för en bra ordning inför framtida sammanträden, avslutar Peter Hedberg.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peter Hedberg
Ordf kommunfullmäktige
076-813 79 90
peter.hedberg@kramfors.se