01 december 2020

Kommunfullmäktige sammanträde 7 december genomförs digitalt

Den 7 december 2020 sammanträder Kramfors kommunfullmäktige digitalt. Till skillnad från det första digitala mötet, som hölls i juni, ges ledamöterna möjlighet att delta hemifrån.

Efter den senaste tidens råd och restriktioner på lokal och nationell nivå har det växt fram ett behov att kunna delta på distans hemifrån, och nu ges möjligheten att göra just detta. Förra veckan sammanträdde kommunstyrelsen digitalt med goda resultat och den här veckan sammanträder både bildnings- och välfärdsnämnden digitalt.

– Det känns bra att kunna upprätthålla det demokratiska beslutsfattandet trots det läge vi nu befinner oss i, säger kommunfullmäktiges ordförande Peter Hedberg (S).

Antalet ledamöter reduceras

Partierna har kommit överens om en minskning av antalet ledamöter, en så kallad frivillig kvittning, vilket innebär att de minskar antalet ledamöter i förhållande till valresultatet utan att påverka majoritetsförhållandet i kommunfullmäktige. Från majoriteten deltar 12 ledamöter och från oppositionen närvarar 11 ledamöter.

– De partier som är representerade i kommunfullmäktige har gemensamt kommit överens om att minska antalet ledamöter som ska delta i kommunfullmäktiges sammanträde. Detta gör vi för att minska risken för tappade uppkopplingar och tekniska problem, säger Peter Hedberg.

Presidiet samlas fysiskt

Då kommunallagen kräver att det finns ett fysiskt möte i grunden så kommer presidiet, dvs. ordförande och vice ordförande, att samlas i kommunhuset och delta i mötet därifrån.

Möjlighet för medborgarna att ta del av mötet

Kommunfullmäktiges sammanträde kommer dessvärre inte att kunna livesändas. En inspelning utav sammanträdet publiceras på kommunens webbplats så snart som möjligt efter sammanträdet.

Allmänhet och media ges möjlighet att följa mötet ifrån hotell Kramm, där mötet kommer att visas för intresserade.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Erika Sjögren

Frågor kring nyheten?

Peter Hedberg (S)
Kommunfullmäktiges ordförande
peter.hedberg@
pol.kramfors.se