Personer vid dator.
19 januari 2021

Dialog Kramfors – tydligare och snabbare dialog

Nu har Kramfors kommun lanserat en samlingssida som vi kallar för Dialog Kramfors. Syftet är en tydligare och snabbare dialog med alla medborgare i vår kommun.

– Jag är glad att vi nu lanserar Dialog Kramfors och att en ny visselblåsarfunktion finns på plats. Dialogen med kommunens invånare är viktig, den ger oss möjlighet att utvecklas och bli bättre, säger kommunfullmäktiges ordförande Peter Hedberg (S).

Titta på filmen för att lära dig mer eller gå direkt till Dialog Kramfors på denna webbplats via kramfors.se/dialogkramfors

Dialog Kramfors består av fyra delar. Du finner alla delarna som vi beskriver nedan på kramfors.se/dialogkramfors

Felanmälan och synpunkter

Under felanmälan och synpunkter hittar du allt du behöver för att lämna synpunkter, klaga på något eller göra en felanmälan.

Hallå Politiker!

Vill du påverka och utveckla kommunen har du här möjlighet att kontakta en förtroendevald politiker.

Jag har en idé!

Jag har en idé är en ny e-tjänst där du kan lämna in förslag och idéer. Med hjälp av e-tjänsten kan du även bifoga bilder och ritningar.

Visselblåsarfunktionen

Visselblåsarfunktionen syftar till att motverka oegentligheter som ekonomisk brottslighet, mutor, bedrägerier eller tjänstefel. Använd e-tjänsten om du vet eller misstänker att något inte står rätt till.

Bakgrund

I och med att kommunfullmäktige antog en ny arbetsordning så ersattes medborgarförslagen i Kramfors kommun med en utvecklad förslagshantering.

Därefter utvecklades Dialog Kramfors, den nya modellen som gör det möjligt att delegera den synpunkts- och förslagshantering som rör verksamheterna ut till förvaltningarna.

Förvaltningarna svarar sedan på de förslag de har befogenhet att svara på eller lyfter ärendet till politiskt beslut. På så sätt blir handläggningen betydligt öppnare och svarstiden mycket kortare än idag.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Maria Hedman, chef
Administrativa enheten
0612-801 48
maria.hedman@kramfors.se