Malin Svanholm och Peter Carlstedt

07 mars 2021

Kramfors - en av landets modellkommuner för jämställdhet

På internationella kvinnodagen är det exakt ett år sedan som Kramfors kommun ställde sig bakom den europeiska deklarationen för jämställdhet, CEMR. Under det här året har vi också blivit modellkommun för jämställdhet.

Alla som undertecknar CEMR-deklarationen åtar sig att jämställdhetsintegrera sina verksamheter. Undertecknandet öppnade upp för möjligheten att ansöka till SKRs koncept Modellkommuner för jämställdhet.

I höstas blev Kramfors kommun antagen att tillsammans med andra modellkommuner i landet utveckla vårt jämställdhetsarbete. Vi ska fortsätta att mäta och kartlägga ojämställdhet och analysera resultaten för att på så sätt möjliggöra bättre insatser som når Kramfors invånare.

Målet är att lära av varandras framgångsrika arbetssätt. Tillsammans kan vi förändra de ojämställda villkor som kvinnor och män lever med och skapa goda livsmiljöer för våra invånare.

I filmen berättar kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) och kommundirektör Peter Carlstedt om varför jämställdhetsarbete är prioriterat för Kramfors kommun och vad det innebär praktiskt för organisationen och kommunen.

Du som har behov av text i filmen kan klicka på T längst ned i videospelaren.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se

Liv Höglund
Jämställdhetsutvecklare
0612-800 46
liv.hoglund@kramfors.se