Sandra Näslund med sambo Hanna Person samt politikerna Malin Svanholm och Jon Björkman i helt nya Kramforsmössor.

27 maj 2021

Kramfors kommun uppvaktade skicrosstjärnan Sandra Näslund

Efter en skadefylld försäsong tog Sandra Näslund på ett imponerande sätt VM-guld i skicross i Idre. Inför OS 2022 är hon på förhand ett av Sveriges största medaljhopp. Förra veckan uppvaktade Kramfors kommun Sandra.

– Vi är stolta över dig, du är en fantastisk Kramforsambassadör, sade kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) vid den informella ceremonin.

VM–guldet i år var Sandras andra. Det första tog hon i Sierra Nevada redan 2017 och trots att hon bara är 24 år tillhör hon de mest rutinerade i både det svenska landslaget och världseliten.

– VM–gulden värdesätter jag förstås högt, särskilt det senaste eftersom jag var skadad innan VM startade och osäker på min kapacitet. Men högst rankar jag ändå totalsegern i Världscupen för freestyle och skicross säsongen 2017/18, berättar Sandra.

Den skada som tvingade henne till ett långt tävlingsuppehåll den gångna säsongen – ett skadat brosk i ena knät – hoppas hon inte ska besvära henne framöver.

– Det är hög belastning på knäna i min sport och jag hade väldigt ont innan VM. Men nu känns det bra och jag har som ambition att kunna genomföra försäsongen helt enligt planerna.

Ett starkt OS–hopp 2022
Sandra Näslund fick i mitten av maj klartecken från Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, att delta i vinter–OS i Peking 2022.

Träningen inför det och hela den kommande säsongen har pågått en tid och Sandra räknar inte med någon renodlad semester i år.

– Men det känns bara inspirerande och det är kul att vi är flera från Ångermanland som ses som medaljhopp, säger hon.

Till den kategorin räknas också längdskidåkarna Frida Karlsson och Ebba Andersson från Sollefteå.

”Du har satt Kramfors på världskartan”
Kramfors kommun har uppvaktat Sandra Näslund för hennes fina prestationer och för den betydelse hon har för hela kommunen.

– Du har satt Kramfors på världskartan och är en enastående förebild för alla ungdomar, sa kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Förutom Malin representeratdes Kramfors kommun av kommunstyrelsens vice ordförande Jon Björkman (V).

– Jag och många med mig grät av lycka när du vann VM–guldet, Sandra. Vi kommer att hålla tummarna för dig framöver och fortsätta att vara mycket stolta över dig, sa Jon.

Hälsning från landshövdningen
Sandra Näslund fick också blommor och en inspelad hälsning från landshövdingen Berit Högman.

Bor i Umeå
Det var i Latbergsbacken i Kramfors som Sandra Näslund startade sin karriär.

Hon har tillhört världseliten sedan 2015 och vann sin första världscuptävling i januari 2017. Numera bor hon och sambon Hanna Persson i Umeå.

– Vi trivs bra där men besöker Kramfors när vi har möjlighet. Kramfors ligger mig varmt om hjärtat. Jag har släkt och flera vänner här och ett fritidshus i Saltsjön som vi älskar, säger Sandra som också är tacksam för att så många i kommunen är engagerade i hennes idrottande

– Det är fint att känna folks stöd i både med– och motgångar.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se