18 november 2021

Orange week - En vecka fri från våld

En vecka fri från våld är en nationell och återkommande kampanj- och aktivitetsvecka med fokus på det förbyggande arbetet om mäns våld mot kvinnor. Det erbjuds gratis föreläsningar och webbutbildning till dig som vill lära mer.

Veckan ska sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer och sätter ljuset på det förebyggande arbetet. Budskapet är att våld går att förebygga.

Kampanjen startar söndag den 21 november och avslutas söndag den 28 november.

Gratis föreläsningar

Den 21 november till 28 november erbjuds en mängd fysiska och digitala föreläsningar och aktiviteter. Här samlar vi de programpunkter som erbjuds – kostnadsfritt. Vi inleder redan söndagen den 21 november med den första aktiviteten.

Program för vecka – gratis föreläsningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Initiativtagare

Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Hur får jag hjälp?

Är du utsatt för våld och hot, eller är du den som använder våld och hot? Det finns stöd och hjälp att få. På sidan Våld i nära relationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns kontaktuppgifter till kommunens Mottagningsgrupp samt länkar till flera olika organisationer och verksamheter som du kan vända dig till.

Mer om Orange week

Här finns mer information om Orange week - En vecka fri från våld

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Jill Arkeflod
Samordnare
Tel: 0612-801 67
jill.arkeflod@kramfors.se