Fr v Ninni Mellander, kulturenheten Kramfors kommun, Björn Stenström, Bollstabruk Intresseförening, Malte Norberg, Lars Sjödin, Bollstabruk Intresseförening, och Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

07 december 2021

Bollstabruk Intresseförening och Malte Norberg hedersstipendiater

Varje år sedan 1980-talet har Kramfors kommun delat ut hedersstipendium till en person, förening eller organisation som bidragit till att främja kulturlivet i kommunen.

Nu har stipendierna för 2020 och 2021 offentliggjorts. Mottagarna är Bollstabruk Intresseförening respektive Malte Norberg, Svanö.

Det är kommuninvånarna som nominerar kandidater, bland vilka kulturenheten och kommunstyrelsens ordförande väljer ut en.

– Vi är väldigt hedrade av att få den här uppskattningen för det jobb som vi har lagt ner under många år, säger Lars Sjödin och Björn Stenström från Bollstabruk Intresseförening.

Föreningen ligger bakom mycket positivt i samhället under de senaste åren.

Lars Sjödin är noga med att framhålla att många varit involverade i de olika projekten och att föreningens förre ordförande, den numera avlidne Roger A. Åkerblom, lade ned ett enormt engagemang.

– Både Bollstabruk Intresseförening och Malte Norberg är blåslampor på kommunen för att åstadkomma förbättringar, ledstjärnor för sitt jobb för utveckling och fantastiska eldsjälar, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

– Därför är det så roligt att dela ut stipendierna till just dem. Det här handlar om gedigna föreningsmänniskor och jag hoppas att de ska fortsätta med sitt fina arbete i många år till.

Malte Norberg är ordförande för Svanö SK som fyller 100 år.

– Jag är, precis som Lars och Björn, en del av en verksamhet som omfattar många människor och jag tror att det vi gör är viktigt för både Svanö och för kommunen i stort, säger han.

Motiveringen till stipendiaterna är i båda fallen att ”… de har på ett förtjänstfullt sätt, med stort engagemang och många timmars ideellt arbete, gjort en värdefull kulturell insats för att främja och tillgängliggöra ett levande och sjudande kulturliv i Kramfors kommun.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 0612-800 00
malin.svanholm@kramfors.se