21 mars 2022

Ulrika Hurdén slutar som chef för bildningsförvaltningen

Bildningsnämnden nåddes under hösten av information om ett missnöje i organisationen, vilket också synts i media. Nämnden beslutade därefter om en handlingsplan som det för närvarande arbetas med, men en del av den interna turbulensen har fortsatt.

Bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S) har därför meddelat förvaltningschef Ulrika Hurdén att han vill se en nystart med en ny chef för förvaltningen.

– Tyvärr ser jag inget alternativ, och situationen i delar av förvaltningen är så infekterad att Ulrika hålls ansvarig även för frågor och problem som inte är hennes. Min bedömning är att förvaltningen behöver en ny röst, säger Thomas Näsholm.

Utifrån ovanstående har kommundirektören Peter Carlstedt fått i uppdrag att inleda en dialog med Ulrika Hurdén och göra nödvändiga förändringar i förvaltningsledningen.

– Från och med i morgon tisdag kommer Anki Johnson som nu är verksamhetschef i förskolan att vara tillförordnad förvaltningschef, säger Peter Carlstedt.

Ulrika Hurdén är tjänstledig den närmaste tiden och förhandlingar om andra arbetsuppgifter eller andra lösningar kommer att föras de närmaste dagarna.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se