07 april 2022

Ullångers förskola byggs ut

I framtiden ska inte familjer i Ullånger behöva skjutsa sina barn till andra samhällen för att få plats i förskolan. Bildningsnämnden tog igår ett efterlängtat beslut om att bygga ut Ullångers förskola.

– Höga Kusten är en positiv magnet och inflyttningen ökar. Det är dessutom många som är födda här och som väljer att bo kvar när det är dags för att starta familj. Det känns väldigt roligt att när bygget är klart kunna bemöta alla förskoleansökningar med ett ”ja”, säger bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Lösning framtagen i samförstånd
Trångboddheten har varit känd ett bra tag. Förutom att erbjuda familjer plats på andra orter har man haft lösningar som inneburit samverkan med Ullångersskolan. När detta inte längre var praktiskt möjligt fick rektorerna för skolan och förskolan i uppdrag att hitta nya möjligheter.

– Detta har de gjort på ett fint sätt tillsammans med verksamheternas personal och kommunens fastighetssamordnare, säger Thomas Näsholm.

Enkel utbyggnad utan vatten och avlopp
Upplägget går ut på att göra en utbyggnad på cirka 100 kvadratmeter från förskolans södra gavel. Enligt planen behövs inte några nya dragningar av vatten och avlopp, utan man ser helt enkelt till att få en större yta att förfoga över. Tillbyggnaden stjäl dock lite av utemiljöns yta, men det ska lösas genom planering och omstrukturering.

– Innan arbetet påbörjas ska en projektering göras och därefter behöver vi ansöka om bygglov.

 

Fotnot:
Efter denna nyhet hävde Bildningsnämnden den 10 maj 2022 sitt beslut och gav istället förvaltningen tillsammans med Kommunledningsförvaltningen, Kramfast, Miljö- och byggavdelningen, Kostavdelningen och Tekniska avdelningen i uppdrag att utreda och planera för hur en utbyggnad ska kunna realiseras.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?


Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se