13 april 2022

Stöd till stiftelsen Mannaminne

Stiftelsen Mannaminne beviljas ett underhållsstöd för att främja fortlevnaden av Mannaminne som besöksmål, kulturbärare och mötesplats.

– Mannaminne är en viktig kulturaktör i kommunen och har en kulturmiljö som lockar besökare och kulturarbetare. Vi är glada att stötta denna viktiga mötesplats och kommer under året utreda hur framtida samarbete kan se ut, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mannaminne har ett 50-tal byggnader som omfattar utställningar, utsmyckningar, kulturhistoria och annan verksamhet. Det är en unik samling byggnader, varav vissa flyttats till Mannaminne från olika delar av landet och världen, medan andra byggts från grunden på plats.

Stöd på 250 000 kronor beviljas för underhåll och utveckling av områdets byggnader och infrastruktur.

– Mannaminne har ett jättefint och för oss betydelsefullt samarbete med Kramfors kommun. Det stöd vi har fått och får hjälper oss att utveckla vårt arbete och långsiktigt höja kvaliteten på både anläggning och verksamhet. Vi hoppas på fortsatt fin dialog och bra samarbete även i fortsättningen, Görel Thurdin, ordförande för Stiftelsen Mannaminne.

Stiftelsen Mannaminnes syfte med verksamheten är att främja folkbildning, undervisning och vetenskaplig forskning genom att bevara och dokumentera kunskap om såväl äldre som nutida mänskligt liv och verksamhet, med fokus på Höga Kusten.

Beslutet togs i kommunstyrelsen den 12 april.

 

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Görel Thurdin
Ordförande Stiftelsen Mannaminne
070-543 29 63