Konvaljparken är ett ställe där det finns lekpark, badplats och stor strand.

Konvaljparken vid Dämstasjön i Styrnäs är en mycket omtyckt plats sommartid.

09 juni 2022

Utvecklingssatsningar i Styrnäs, Kramfors och Norrfällsviken

Konvaljparken i Styrnäs, Hagaparken i Kramfors och badstranden i Norrfällsvikens fiskeläge – tre områden som kommunstyrelsen igår beslutade att ge ortsutvecklingsmedel till. Allt för att öka attraktiviteten och skapa livskraft.

– Dessa ställen är välbesökta av både ortsbor och turister. Därför känns det både roligt och strategiskt smart att satsa på förbättringsåtgärder där, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Kommunfullmäktige har under 2022 avsatt två miljoner kronor till samhälls- och utveckling. En miljon av dessa är sökbara för föreningar och fördelas efter beslut i kommunstyrelsen i april och oktober. Den återstående miljonen fördelas efter förslag från Samhällsavdelningen.

– Förslagen var både bra och framtidsinriktade, så det var inte något svårt beslut för oss att godkänna förslagen, säger Malin Svanholm.

Följande satsningar får medel om totalt 770 000 kronor:

Konvaljparken i Styrnäs
Styrnäs framtid vill utveckla den populära parken vid Dämstasjön med en hinderbana, som främjar rörelse för barn. Föreningen tänker också anlägga en cykelparkering samt bygga ett staket runt hinderbanan och minigolfbanan.

Hagaparken i Kramfors
Hagaparken har blivit en attraktiv mötesplats för människor i olika åldrar. För att skapa en tryggare och mer trivsam miljö ska belysning installeras längs gångvägen genom parken mellan Renvägen och Gränsgatan.

Badstranden i Norrfällviken
En upprustning av badstranden i Norrfällsviken är tänkt att stärka det gamla fiskelägets varumärke. Gångvägen mellan badet och parkeringen ska grusas och en volleybollplan ska anläggas.

Fotnot:
Av den sökbara miljonen beslutade kommunstyrelsen att betala ut 404 240 kronor i april, vilket innebär att 595 760 kronor finns kvar att söka till höstens ansökningsomgång. Föreningslivet i Nora tilldelades 230 000 kronor i maj för att utveckla Noraparken.


En tom badstrand vid havet i Norrfällsviken och i bakgrunden ser man ett rött hus som är en restaurang vid namn Fiskarfänget.

Badstranden ligger granne med restaurang Fiskarfänget och är välbesökt sommartid.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se