Fr v Bruno Bagge, Skogs hembygdsförening, Doris Jonsson och Bengt Forsell, Skogs Intresseförening.

21 juni 2022

Travudden i Herrskog en populär mötesplats

I gamla tider genomfördes istrav på Storsjöns is. Tävlingar som var oerhört populära. Det är dessa som givit namnet åt Travudden i Herrskog, som är en välbesökt mötesplats för människor som vill fiska, grilla eller ta upp eller ned sin fritidsbåt.

– Vi värnar om den här platsen och vet hur viktig den är, inte bara för oss som bor i samhället. Det är många andra som också har Travudden som en oas, säger Doris Jonsson, ordförande i Skogs Intresseförening.

Intresseföreningen, tillsammans med Skogs Hembygdsförening, har engagerat sig för att Travudden ska vara trivsam. Här har uppförts ett vindskydd, vägen hålls i bra skick och senast sökte man och beviljades ortsutvecklingsmedel för att kunna skapa en grillplats.

— Det är viktigt att ha platser där man kan samlas och umgås. Det stärker sammanhållningen, säger Bengt Forsell som också är med i intresseföreningen.

På Travudden arrangeras flera aktiviteter under året, bland annat Eldfesten i oktober.

– Valborgsmässofirandet drog väldigt mycket folk i år, säger Bruno Bagge från Skogs Hembygdsförening.

Doris Jonsson förklarar att en av Skogs Intresseförenings viktigaste uppgifter är att verka för ett attraktivare samhälle och ett gott mottagande av nya invånare.

– Det gör vi på olika sätt och vi har bred uppslutning bland ortsborna. På sikt vill vi få till ett utegym i samarbete med Skogs IF på fotbollsplanen intill Högakustenskolan och det kommer alltid fram nya idéer när vi har våra möten.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Andreas Gylling
Utvecklingssekreterare
Tel: 0612-808 18
andreas.gylling@kramfors.se