Karin Högström, i mitten av panelen, representerade Kramfors kommun och projektet Att återvinna ett hem.

16 augusti 2022

Kramforsprojekt på demokratifestival i Estland

"Leaving the big cities - temporary or permanent?" var rubriken på den paneldiskussion som projektet Att återvinna ett hem bjudits in att delta i. Tillsammans med representanter från Estland, Norge och Finland diskuterades bland annat pandemins effekter på inflyttning.

Arvamusfestivalen arrangerades i staden Paide, mitt i Estland, 12-13 augusti. Syftet med festivalen är att skapa mötesplatser för diskussioner om viktiga samhällsfrågor. Civilsamhälle, myndigheter, företag, kulturaktörer, akademi, media och medborgare får där en chans att träffas, debattera och utbyta erfarenheter.

Panelsamtalet arrangerades av de norska och svenska ambassaderna i Estland, Finska insitutet i Estland samt Nordiska ministerrådets kontor i Estland. Kramfors kommun bjöds in att delta för att prata om projektet Att återvinna ett hem, samt hur eller om pandemin påverkat inflyttning till kommunen.

Om projektet Att återvinna ett hem

Projektet genomförs i samarbete med Umeå universitet och Lugnviks IF. Det är en del av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighets utlysning "Framtidens attraktiva livsmiljöer - lärdomar från pandemin". Målet för projektet är ökad inflyttning, hållbart boende och attraktivare livsmiljöer på landsbygden. Vårt arbete tar fasta på intresset för att bo och verka på landsbygden, en trend som tros ha ökat i och med pandemin.

Mer information om Arvamusfestivalen och projektet Att återvinna ett hem:
Arvamusfestivalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Att återvinna ett hem

Arvamusfestivalen äger rum i staden Paide, mitt i Estland.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström, kulturutvecklare
Tel: 0612-80081
karin.hogstrom@kramfors.se