Socialsekreterare med särskilt mentoransvar

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Inom individ och familjeomsorgen, enheten för Utredning och uppföljning arbetar 18 socialsekreterare med att utreda och följa upp insatser enligt SoL, LVU, LVM och LSS. Enheten består av två LSS handläggare, tolv barnhandläggare samt fyra vuxenhandläggare. Det finns även två ärendehandledare knutna till gruppen, en för barn och unga och en för vuxna.
Vi vill att individ- och familjeområden i Kramfors kommun ska vara en socialtjänst i framkant, där nya arbetsmetoder och innovativa lösningar testas för att möta framtidens utmaningar och behov.
Vi har från medarbetare men också utifrån egen observation uppmärksammat behovet av att förbättra introduktionen för nya medarbetare. Detta är också ett led i att förbättra arbetsmiljön. Vi söker därför nu en erfaren och driven socialsekreterare som vill gå vidare inom yrkesområdet och ta mer ansvar i ett spännande uppdrag som särskilt mentorsansvarig.
Individ- och familjeomsorgen är en spännande organisation att arbeta i där kompetens, kreativitet, samarbete och utveckling värderas högt.

Välkommen till oss!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Mentorskapet syftar till att stötta och lotsa nya handläggare in i yrkesrollen som socialsekreterare. Din roll blir att ansvara för att nyanställda lär sig barn- och ungdomsarbetet från grunden och bidrar med din erfarenhet av handläggningshantverket inom barn och unga samt vid risk- och skyddsbedömningar.
Tjänsten syftar till att säkerställa en kvalitativ handläggning, rättssäkra bedömningar och att nya medarbetare erbjuds bästa möjliga förutsättningar för att växa in i rollen som socialsekreterare.

I uppdraget som särskilt mentorsansvarig ingår:
•Upprätta en individuell plan för introduktionen där introduktion och handledning av nyanställda och medarbetare som varit frånvarande under längre period framgår.

•Ärendehandledning dvs. under mentorskapet äger socialsekreteraren ärendet men du som mentor handleder och följer med i ärendet där den som introduceras får ta succesivt större ansvar.

•Introduktion på en övergripande nivå, det kan exempelvis handla om att gå igenom vissa delar på gruppnivå med medarbetare/nyanställda som är under introduktion.

•Upprätta handledarprogram till VFU-studenter samt handleda dessa under sin praktiktid

Som socialsekreterare med särskilt mentorsansvar kommer du att ingå i enheten för Utredning och uppföljning tillsammans med andra socialsekreterare, som en del i ett team där vi finns till för varandra. Enhetens främsta arbetsuppgifter är att utreda behov av stöd, fatta beslut samt följa upp insatser och placeringar enligt SoL och LVU. En viktig del i arbetet är att samverka med olika myndigheter och verksamheter däribland skola och BUP, personal i stödboende och HVB-hem samt andra funktioner inom socialtjänsten.
I tjänsten ingår beredskap efter kontorstid enligt schema. Vi tillämpar flexibel arbetstid och distansarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom. Du har lång erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga och är väl förtrogen med handläggningsprocessen inom området.
Du är trygg i din yrkesroll, bekväm med att fatta självständiga beslut och har en helhetssyn på verksamheten och har förmågan att tänka långsiktigt och processinriktat.

Som mentor ska du handleda och stötta den nyanställde i yrkesrollen till självständigt arbete. Mentorskapet bygger på ett ömsesidigt förtroende mellan mentorn och den nyanställde. Det är därför viktigt att du som mentor har ett pedagogiskt lärande och drivs av att lära och förmedla dina egna kunskaper till andra.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper såsom flexibilitet, samarbets- och initiativförmåga. B-körkort är ett krav. Vi förutsätter att du har god datavana då vi använder oss av olika digitala verktyg däribland verksamhetssystemet Treserva.

Arbetsgivarens referensnummer
A1193594

Övrig information
Tjänsten gäller tillsvidare som Socialsekreterare med ett särskilt uppdrag under 2 år som mentorsansvarig.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun.


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner