Biträdande rektor för gymnasieskolan

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Vi utformar just nu ett nytt skolledarteam i vår gymnasieverksamhet som kommer att bestå av rektor och två biträdande rektorer. I det nya skolledarteamet kommer arbetsuppgifter fördelas mellan rektor och biträdande rektorer utefter kompetens, verksamhetens behov med möjlighet att påverka om ni brinner extra för något område. Som biträdande rektorer ansvarar ni, tillsammans med rektor, för utveckling av undervisningen mot högre måluppfyllelse i linje med skolans och kommunens utvecklingsområden. Det innefattar att strategiskt planera för och driva elevhälso- och skolutvecklingsprocesser, systematiskt kvalitetsarbete och fortsatt utveckling av ett digitaliserat arbetssätt. Arbetsmiljö- och personalansvar ingår i uppdraget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot pedagogik. Om du inte redan har genomgått det statliga rektorsprogrammet förväntas du göra det. Du är väl förankrad i skollagens och läroplanens värdegrund och har intresse för skolutveckling och ledarskapsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet som lärare i gymnasieskolan. Du har ett positivt och inkluderande förhållningssätt och vill skapa delaktighet och goda förutsättningar för både elever och personals utveckling och arbete, tillika en förebild för dem.

Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Du är van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Som person har du förmågan att se andra människors olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du är trygg i din yrkesprofession och i mötet med andra har du en god förmåga att lyssna in, men du kan också i situationer där det krävs, vara bekväm med att förmedla och stå stadigt i fattade beslut. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet samt att få en bra mix av kompetenser i det nya skolledarteamet.

Arbetsgivarens referensnummer
A1225560

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Cecilia Borgh
Verksamhetschef
0612-80400
cecilia.borgh@kramfors.se