Fysioterapeut för sommarvikariat

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning, Heltid

Tillträde
Vi har behov av vikarier från början av juni till slutet av augusti. Vikariatets längd och sysselsättningsgrad sker enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Stimuleras du av ett varierat arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Föredrar du friheten att själv strukturera och planera upp ditt arbete? Trivs du med att arbeta självständigt såväl som i grupp? Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller som tar fysioterapeutexamen till sommaren.

Som fysioterapeut/sjukgymnast inom hälso- och sjukvården är du en viktig länk i kedjan i det proaktiva och preventiva arbetet för att förhindra och fördröja ohälsa för den enskilde. Du är även en av de resurser, som efter ett förändrat hälsotillstånd hos den enskilde, skapar förutsättningar för att denne ska kunna hantera sin situation i hemmiljön. Patientens hem kan vara på ett särskilt boende, korttidsenhet eller i enskild bostad. Arbetet består av varierande arbetsuppgifter och patientgrupper. Insatserna utgår från den enskildes förmågor och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Arbetet är självständigt och i dialog med dina kollegor planerar och strukturerar du upp din arbetsdag. Arbetet innebär samverkan med övriga professioner och vi har som ambition att skapa en stark teamkänsla med patienten i centrum. Vi strävar ständigt efter utvecklings- och förbättringsarbete och hos oss är du med och utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Enskilt eller i team bedöma patientens fysiska funktion och rehabiliteringsbehov
• Utforma träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation
• Bedöma behov, prova ut och förskriva hjälpmedel
• Utföra och utvärdera behandlingar
• Instruera och handleda närstående, hemtjänst- och omvårdnadspersonal hur de kan stötta vid träningen

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller som tar fysioterapeutexamen till sommaren. Du har en god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är anpassningsbar och lätt för att ställa om. Hos oss värdesätts god samarbetsförmåga och strävan efter teamarbete. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, vårdbehov, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav då vi kör bil i tjänsten.

Vad kan du förvänta dig?
Ett sommarvikariat hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär stor frihet att självständigt planera och organisera upp arbetet. Hos oss får du en individuellt anpassad introduktion.
Vi har behov av vikarier från början av juni till slutet av augusti. Vikariatets längd och sysselsättningsgrad sker enligt överenskommelse. Då vår verksamhet är under ständig utveckling och förändring finns möjlighet till förlängning beroende på verksamhetens eventuellt uppkomna behov. Vi kommer att tillsätta tjänsterna med löpande urval varför du kan komma att bli kontaktad innan annonstiden löpt ut.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsgivarens referensnummer
A1190232

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun.


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-26

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Malin Lingensjö
Enhetschef
0612 810927
malin.lingensjo@kramfors.se

Therese Hörling
Fysioterapeuterna
0612-80158
therese.horling@kramfors.se