Ärendehandledare för socialsekreterare på barn och unga, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Inom individ och familjeomsorgen, enheten för utredning och uppföljning arbetar 18 socialsekreterare med att utreda och följa upp insatser enligt SoL, LVU, LVM och LSS. Enheten består av två LSS handläggare, tolv barnhandläggare samt fyra vuxenhandläggare. Det finns även två ärendehandledare knutna till gruppen, en för barn och unga och en för vuxna. Vi rekryterar nu en ärendehandledare för barn och unga.
Vi vill att individ- och familjeområden i Kramfors kommun ska vara en socialtjänst i framkant, där nya arbetsmetoder och innovativa lösningar testas för att möta framtidens utmaningar och behov. Individ- och familjeomsorgen är en spännande organisation att arbeta i där kompetens, kreativitet, samarbete och utveckling värderas högt.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Som ärendehandledare har du ett övergripande ansvar för att utrednings- och uppföljningsarbete av barn och unga bedrivs rättssäkert och med god kvalitet. Gott bemötande och stödjande förhållningssätt är viktiga ledstjärnor. Som ärendehandledare har du ett nära samarbete med kollegor i förvaltningen och med externa samarbetspartners. Viktiga delar i arbetet är metodutveckling och att hålla sig informerad om omvärldsfaktorer som påverkar teamets arbete. Vi utreder enligt BBIC och använder verksamhetssystemet Treserva.

Kvalifikationer
Du har en socionomexamen samt arbetslivserfarenhet och gedigen kunskap om myndighetsutövning för arbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du har arbetsledande erfarenhet. Du är lyhörd och strukturerad med god förmåga att vägleda och entusiasmera andra. I rollen är du aktiv i arbetet med att utveckla enheten tillsammans med enhetschef, mentor och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Framåtanda samt stresstålighet är viktiga egenskaper. Då bilkörning kan förekomma i tjänsten kräver vi att du har körkort.

Arbetsgivarens referensnummer
A1246221

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

[object Object]


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-25

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Moa Åström
Verksamhetschef IFO
0612-80067
moa.astrom@kramfors.se

Ulrika Rova Johansson
Enhetschef
0612-80 346
ulrika.rovajohansson@kramfors.se

Anna Nordholm Kalikatzaros
SSR Akademikerförbundet
0612-802 40

Yvonne Edholm
Vision
0612-80 574
yvonne.edholm@kramfors.se