Rektor för gymnasieskolan, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Vi utformar just nu ett nytt skolledarteam i vår gymnasieverksamhet som kommer att bestå av en rektor och två biträdande rektorer. Som rektor i Kramfors kommun förväntas du att i samverkan med två biträdande rektorer och övriga medarbetare planera, genomföra, följa upp och utveckla skolan mot uppställda mål, nationellt och kommunalt. Du ansvarar för att enheten arbetar utifrån verksamhetsplan, styrdokument, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut.

Du är organisatoriskt direkt underställd en verksamhetschef och har övergripande ansvar för kommunens gymnasieutbildning. Du ansvarar för att verksamheten når uppställda mål och bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar. Du har även ansvar för personal- och arbetsmiljöfrågor och förväntas driva verksamheten i dialog med medarbetarna.
Du arbetar nära de biträdande rektorerna och skolans lärare i en organisation med stort delegerat ansvar och tillit till medarbetarnas förmåga.
Gymnasieskolan i Kramfors har framgångsrikt arbetat med trygghet, studiero och studieresultat vilket du som rektor förväntas utveckla vidare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Meriterande är om du har rektorsutbildning samt erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan. Du är väl förankrad i skollagens och läroplanens värdegrund och har ett genuint intresse för skolutveckling och ledarskapsfrågor, framförallt inom gymnasieskolan. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Du ska i ditt ledarskap uppfattas som tydlig och drivande med fokus på mål, resultat och kvalitet. För att lyckas i rollen ser vi att du är engagerad, driven och har god samarbetsförmåga. Du har även förmåga att tänka långsiktigt och vill driva pedagogiska frågor som rör bland annat kunskapssyn, individanpassning och lärprocesser. Som person är du ansvarsfull och lyhörd. Du är bra på att kommunicera och har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende. Du förespråkar delaktighet och driver din enhet i samverkan med de biträdande rektorerna och skolans personal.

Ett digitaliserat arbetssätt är numera vardag för medarbetare och rektorer på gymnasieskolan i Kramfors, vilket bland annat har medfört arbetsmiljöförbättringar för medarbetarna. Du är intresserad av och vill bidra till den fortsatta digitala utvecklingen i Kramfors kommun.

Du stimulerar till utveckling genom att visa tillit till medarbetarnas förmåga, vidga deras ansvar samt bidra med konstruktiv dialog. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1225565

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Urvalet hanteras löpande.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Cecilia Borgh
Verksamhetschef
0612-80400
cecilia.borgh@kramfors.se

Anna-Karin Sjödin
Sveriges Lärare
0612-692126
annakarin.sjodin@kramfors.se

Marianne Persson Sjölander
Kommunal
0612-805 82
kramfors.m-norrland@kommunal.se

Stefan Bylund
Vision
0612-801 82
stefan.bylund@kramfors.se