Socialsekreterare för arbete med barn och unga, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu socialsekreterare till gruppen som arbetar med barn och unga. Som socialsekreterare arbetar du som en del i ett team där vi finns för varandra. Dina främsta arbetsuppgifter är att utreda behov av stöd samt följa upp insatser och placeringar enligt SoL och LVU. En viktig del i arbetet är att samverka med olika myndigheter och verksamheter däribland skola och BUP, personal i stödboende och HVB-hem samt andra funktioner inom socialtjänsten. Socialtjänsten ska verka för att barn och unga växer upp under trygga och goda förhållanden. En rättssäker handläggning och god förvaltning är viktiga delar i arbetet.

Vi har genomfört en organisationsförändring inom hela IFO där målsättningen är att få till stånd en bättre helhetssyn i vårt arbete. Vi intensifierar arbetet med att förbättra möjligheterna till insatser på hemmaplan och att ha klientens behov i fokus. Som ny medarbetare kommer du att få vara delaktig i utvecklingen av vår enhet.

För oss är det viktigt att du trivs och att du får rätt förutsättningar för att klara arbetet. För dig som är ny i yrket ges möjlighet till introduktion och mentorsstöd. Vi har regelbundna enhetsträffar, ärendehandledning enskilt och i grupp och extern handledning. Vi tillämpar även arbetstyngdsmätning och följer upp arbetssituationen regelbundet.
I tjänsten ingår beredskap efter kontorstid enligt schema.
Vi tillämpar flexibel arbetstid och distansarbete.

På vår arbetsplats finns en aktiv trivselgrupp som arbetar hälsofrämjande med regelbundna trivselaktiviteter i vardagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete och arbete med uppföljningar av insatser inom socialtjänsten. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper såsom flexibilitet, samarbets- och initiativförmåga. B-körkort är ett krav .

Arbetsgivarens referensnummer
A1246214

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-25

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Ulrika Rova Johansson
Enhetschef
0612-80 346
ulrika.rovajohansson@kramfors.se

Yvonne Edholm
Vision
0612-80 574
yvonne.edholm@kramfors.se

Anna Nordholm Kalikatzaros
SSR Akademikerförbundet
0612-802 40