Enhetschef för Hälso- och sjukvård, legitimerad sjuksköterska

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Hälso- och sjukvården i Kramfors kommun innefattar specialistutbildade och allmänsjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter, totalt ca 50 medarbetare. Arbetet sker både i ordinärt och särskilt boende. Arbetet sker i multiprofessionella team tillsammans med övriga verksamheter. Vi har kommit långt inom digitalisering och resan fortsätter inom både välfärdsteknik och digitalisering.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef inom hälso- och sjukvård har du en nyckelroll. Vi har behov av duktiga chefer som strävar efter ett tillitsbaserat ledarskap baserat på delaktighet och dialog. Är du en närvarande, entusiastisk, tydlig och handlingskraftig person som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat? Då är det dig vi söker!

Tillsammans med din chefskollega, medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) , medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) och verksamhetschef tar du ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, kvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen och där Kramforsbon alltid är satt i fokus. I uppdraget har du det operativa ansvaret för verksamhet, personal, ekonomi, resultat och arbetsmiljö. Som enhetschef har du ansvar för ca 20-25 medarbetare.

Tillsammans med medarbetarna har du lust och förmåga att leda verksamheten framåt. På ett positivt sätt tillvaratar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt skapar möjlighet till delaktighet och utveckling av teamarbete både inom den egna verksamheten, men även gentemot våra andra verksamheter inom kommunen samt externa aktörer.

För oss är det viktigt att du trivs och vi hjälper dig gärna med boende om du flyttar hit. Du kommer få en personligt anpassad introduktion och som chef i Kramfors kommun kommer du att ingå i vårt chefsutvecklingsprogram. Där, liksom på våra gemensamma chefsdagar skapas förutsättningar till nätverkande, samarbete och utbyte av erfarenheter med olika chefer i andra delar av kommunens verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och en fördel är om du tidigare har arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning eller om du har tidigare chefserfarenheter, gärna med akademiska meriter som magister eller master.

Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att tillsammans med dem och förvaltningens övriga chefer driva ständiga förbättrings- och kvalitetsarbeten. Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med förmåga att hantera såväl verksamhetsfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Du har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Din förmåga att se händelser i ett större sammanhang, kunna tänka långsiktigt och se direkta konsekvenser av olika beslut kommer att uppskattas. Vi förväntar oss att ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett prestigelöst samarbete.

B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1189443

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Camilla Johansson
Verksamhetschef
0612-81 09 35
camilla.johansson@kramfors.se

Inger Abrahamsson
Vårdförbundet
070-313 66 58
inger.abrahamsson@kramfors.se

Therese Hörling
Fysioterapeuterna
0612-80158
therese.horling@kramfors.se