Fysioterapeut till Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

I Kramfors kommun ser vi att det preventiva och proaktiva hälsoarbetet är viktigt och i takt med att befolkningen åldras blir det allt viktigare med tidiga insatser för att förhindra ohälsa. Som en del i det ska vi tillsammans med äldreomsorgen starta projektet Intensiv Hemrehabilitering, IHR, i höst. I projektet kommer de medborgare som ansöker om stöd och hjälp eller utökade insatser kunna erbjudas en tidsbegränsad period med mer intensiv rehabilitering för att återfå eller bibehålla sin självständighet och förhindra ohälsa.

Stimuleras du av ett varierat arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Föredrar du friheten att själv strukturera och planera upp ditt arbete? Trivs du med att arbeta självständigt såväl som i grupp? Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och som vill vara en del av en verksamhet som med kramforsbon i centrum strävar efter förbättring och utveckling för framtidens kommunala hälso- och sjukvård!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Som fysioterapeut/sjukgymnast inom hälso- och sjukvården är du en viktig länk i kedjan i det proaktiva och preventiva arbetet för att förhindra och fördröja ohälsa för den enskilde. Du är även en av de resurser, som efter ett förändrat hälsotillstånd hos den enskilde, skapar förutsättningar för att denne ska kunna hantera sin situation i hemmiljön. Patientens hem kan vara på ett särskilt boende, korttidsenhet eller i enskild bostad. Arbetet består av varierande arbetsuppgifter och patientgrupper och insatserna utgår från den enskildes förmågor och resurser för att främja hälsa och självständighet. Arbetet är självständigt och i dialog med dina kollegor planerar och strukturerar du upp din arbetsdag.

Arbetet innebär samverkan med övriga professioner och vi har som ambition att skapa en stark teamkänsla med patienten i centrum. Under hösten påbörjas ett arbete inom välfärdsförvaltningen med att förstärka teamarbetet ytterligare genom att alla medarbetare ska gå en teamutbildning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Enskilt eller i team bedöma patientens fysiska funktion och rehabiliteringsbehov
• Utforma träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation
• Bedöma behov, prova ut och förskriva hjälpmedel
• Utföra och utvärdera behandlingar
• Instruera och handleda närstående, hemtjänst- och omvårdnadspersonal hur de kan stötta vid träningen

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Du har en god förmåga att självständigt prioritera, planera och strukturera ditt arbete. Du är flexibel och lätt för att ställa om. Hos oss värdesätts god samarbetsförmåga och strävan efter teamarbete. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, vårdbehov, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


B-körkort för manuell växellåda är ett krav då vi kör bil i tjänsten.

Arbetsgivarens referensnummer
A1222993

Övrig information
Vad kan du förvänta dig?
Arbetet hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär stor frihet att självständigt planera och organisera upp arbetet. Hos oss får du en individuellt anpassad introduktion.

Vi kommer att tillsätta tjänsten med löpande urval varför du kan komma att bli kontaktad innan annonstiden löpt ut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-26

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Malin Lingensjö
Enhetschef
0612 810927
malin.lingensjo@kramfors.se

Therese Hörling
Fysioterapeuterna
0612-80158
therese.horling@kramfors.se