Gymnasielärare i engelska samt historia/samhällskunskap

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi dig som är en engagerad och aktiv lärare till gymnasiet Ådalsskolan. Vi ser att du är någon som är med och tar ut kompassriktningen för vårt arbete med eleverna mot högre måluppfyllelse. Din uppgift är att planera, genomföra, följa upp och bedöma elevernas lärande utifrån gällande styrdokument. Du arbetar för att skapa en så tillgänglig lärsituation som möjligt genom att anpassa lärmiljön för eleven i samverkan med övrig personal. Du jobbar mot att alla elever ska utvecklas mot målen, trivs, känner sig trygga och har arbetsro. Du har alltid elevfokus.

Du kommer att undervisa i främst engelska samt antingen historia eller/och samhällskunskap på gymnasienivå. Vi är flexibla då det gäller ämne 2, vi ser gärna sökande som har antingen den ena eller den andra kombinationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i engelska, samt med fördel i kombination i något av ovanstående ämnen. Du ska kunna arbeta självständigt och i arbetslag. Du har ett gott ledarskap med tydliga rutiner och ger eleverna fördjupad kunskap och möjlighet att växa. Du motiveras av samarbete och har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och är medveten om människors olika förutsättningar. Som person värdesätter vi att du är både tydlig och trygg i din roll som lärare. Vi ser gärna att du är en positiv, engagerad och flexibel person. Vidare har du en god samarbets- och relationsförmåga i ditt arbete nära elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du bör vara en tydlig ledare både mot elever, kollegor samt ha en helhetssyn på elevernas vistelse i skolan.
Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1225590

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-20

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Catharina Karlsson
Rektor
0612-92 140
catharina.karlsson@kramfors.se

Anna-Karin Sjödin
Sveriges Lärare
0612-692126
annakarin.sjodin@kramfors.se