Biträdande rektor till Gudmundråskolan, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Gudmundråskolan är centralt belägen i Kramfors med promenadavstånd till buss- och järnvägsstationen. Skolan består av åk 7-9 och är 5-parallellig med ca 370 elever. Vi arbetar för ansvar, hänsyn och respekt för varandra och där våra kärnvärden trygghet, engagemang och framtidstro leder till arbetsro och arbetsglädje. Vi driver även olika Erasmus+ projekt vid skolan, där vi har erfarenhetsutbyte med andra skolor inom EU. Erasmus+ aktiviteter inkluderar både personal och elever.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Du kommer ingå i en skolledningsgrupp på skolan bestående av en rektor och två biträdande rektorer. Som biträdande rektor ansvarar du för utveckling av undervisningen mot högre måluppfyllelse i linje med skolans och kommunens utvecklingsområden. Det innefattar att strategiskt planera för och driva elevhälso- och skolutvecklingsprocesser, systematiskt kvalitetsarbete, organisation, arbetsmiljö och personalansvar. Vår målsättning är att tillsammans skapa en skola vars lärande bygger på vetenskaplig grund och där skolans processer och kärnvärden synliggörs dagligen i klassrummet. Vi strävar efter att arbeta formativt och tror att god kunskapsutveckling och inlärning grundar sig på tydliga mål och god undervisningskvalitet. Vi arbetar även efter god värdegrund och främjande och förebyggande elevhälsoarbete som beskrivs i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning. Du är väl förankrad i skollagens och läroplanens värdegrund och har intresse för skolutveckling och ledarskapsfrågor. Du har erfarenhet som lärare i grundskola, med fördel på högstadiet. Du har ett positivt och inkluderande förhållningssätt och vill skapa delaktighet och goda förutsättningar för både elever och personals utveckling och arbete, tillika en förebild för dem.

Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Som person har du förmågan att se andra människors olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är trygg i din yrkesprofession och står stadigt i svåra situationer och utmaningar som man kan få gå igenom i rollen som skolledare. I mötet med andra har du en god förmåga att lyssna in, men du kan också i situationer där det krävs, vara bekväm med att förmedla och stå stadigt i fattade beslut. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Om du tillhör den engagerade kategorin skolledare som vill lösa skolans utmaningar genom tillsammansarbete och sätter elevens bästa i första hand samt har ett engagemang för dina medarbetares bästa, ser vi fram emot din ansökan.

Arbetsgivarens referensnummer
A1224162

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-30

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Malin Henriksson
Rektor Gudmundråskolan
malin.henriksson@kramfors.se

Anna-Karin Sjödin
Sveriges Lärare
0612-692126
annakarin.sjodin@kramfors.se