Arbetsledare till Högbergets avfallsanläggning, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Som arbetsledare har du en samordnande roll för det övergripande och operativa arbetet vid Högbergets avfallsanläggning och för återvinningscentralen som byggs i kustområdet. Högberget är centralpunkten för kommunens avfallshantering. Där finns en deponi, mellanlagring av såväl hushållsavfall som material till återanvändning/återvinning samt en välbesökt återvinningscentral. Du får en central roll kring avfallsanläggningens olika materialflöden och ansvarar för den operativa driften på avfallsanläggning och återvinningscentral. Rollen innebär många kontaktytor och verksamheten kommer att bedrivas i nära samarbete med övriga verksamheter inom kommunen, anlitade entreprenörer, privatpersoner och företag.

I arbetsuppgifterna ingår:
- Leda entreprenörer och kommunens egen personal i det dagliga arbetet på anläggningen
- Värdera förfrågningar gällande mottagning utav förorenad jord och hantering av olika materialslag
- Affärsmässigt driva anläggningen och arbeta med ekonomin (fakturahantering, lämna pris på mottagning och behandling)
- Vara delaktig i planering utav verksamhetens utveckling och framtida behov
- Följa anläggningens lagkrav inom yttre miljö och arbetsmiljö och se till egenkontroll efterföljs
- Utveckla rutiner och aktiviteter på anläggningarna.
- Verka för att främja ökad återanvändning och återvinning i linje med kommunens och verksamhetens mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av maskinellt anläggningsarbete och förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar. Du är en självgående, strukturerad och analytisk person med intresse för miljöfrågor. För att trivas hos oss ska du trivas med arbeten som ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att leda det dagliga arbetet och samtidigt ha ett övergripande perspektiv. Du har förmåga att kunna leda andra och skapa relationer med leverantörer, myndigheter och kunder. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. Du är trygg och anpassningsbar i din roll samt affärsmässig med kundfokus där du vill leverera resultat.

Du har en utbildning inom mark, transport, teknik eller miljö alternativt en arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig. Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Yrkesmässig vana av Microsoft Office, med viss tyngd på Excel. B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1227043

Övrig information
Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi gör löpande urval under ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-07

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Annamaria Berglund
Enhetschef avfall och återvinning
0612-803 44
annamaria.berglund@kramfors.se

Stefan Bylund
Vision
0612-801 82
stefan.bylund@kramfors.se