Fysioterapeut/Sjukgymnast till Kramfors

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Förskjutningen mot en god och nära vård pågår och som en del i utvecklingen kommer Kramfors kommun starta upp projektet intensiv hemrehabilitering, IHR.
Projektet innebär att ytterligare en fysioterapeut och arbetsterapeut tillförs hälso- och sjukvårdsenheten.

I projektet kommer de medborgare som ansöker om stöd och hjälp eller utökade insatser kunna erbjudas en tidsbegränsad period med mer intensiv rehabilitering för att återfå eller bibehålla sin självständighet och förhindra ohälsa. Målsättning efter avslutad rehabiliteringsperiod inom IHR är att den enskilde ska ha ökat sin självständighet med minskat behov av stöd som en följd.

Som fysioterapeut i projektet är du en viktig länk i kedjan tillsammans med arbetsterapeut och biståndshandläggare där ni arbetar med hemrehabilitering och aktiva insatser till de kramforsbor som ansöker om stöd och hjälp eller utökade insatser. Syftet för den enskilde som får insatser är att bibehålla eller träna upp aktivitets- och funktionsförmåga. Tanken med arbetssättet är att helhetssyn, hälsa och delaktighet skapar grunden för självständighet.

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att enskilt eller tillsammans med arbetsterapeut utföra funktionsbedömningar inför biståndsbeslut för hemtjänst, genomföra träning och hjälpmedelsförskrivning. Du kommer även att handleda och genomföra utbildningsinsatser för hemtjänst och närstående i individstödjande förhållningssätt kring den enskilde. Du arbetar utifrån en helhetssyn med den enskilde i fokus och du ingår i teamet kring den enskilde. I rollen förväntas du även utveckla arbetssätt och driva utvecklingsarbete framåt i projektet.

Arbetstiden är förlagd måndag till fredag.

Hos oss är du med och utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård! Vi har under de senaste åren varit en av tio modellkommuner för välfärdsteknik i landet och det är vi särskilt stolta över!
Användandet av tekniska lösningar ingår i vårt arbetssätt och är en del i tänket när vi tillgodoser behov för medborgarna, som en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet och när vi jobbar smartare med att vara effektiva. Att vara medarbetare i vår verksamhet innebär att ha ett starkt brukarfokus, mod och uthållighet i det ständiga förbättringsarbetet.

Vad kan du förvänta dig?
Arbetet hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär stor frihet att självständigt planera och organisera upp.

Kvalifikationer
Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har ett intresse och engagemang för arbete i en kommunal organisation. Som person är du lösningsfokuserad, positiv och tycker om att arbeta både självständigt och i team. Du är trygg i din arbetsroll och har en god förmåga att prioritera och strukturera upp din arbetstid på ett effektivt sätt, både i samarbete med andra men också när du arbetar självständigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rehabiliteringsarbete med äldre. Du förväntas utveckla arbetssätt och driva utvecklingsarbete framåt i projektet. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, vårdbehov, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du har god datorvana, god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och är van att ha många olika sociala kontakter. B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1224952

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi kommer att tillsätta tjänsten med löpande urval varför du kan komma att bli kontaktad innan annonstiden löpt ut.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Camilla Johansson
Verksamhetschef
0612-81 09 35
camilla.johansson@kramfors.se

Therese Hörling
Fysioterapeuterna
0612-80158
therese.horling@kramfors.se