Biståndshandläggare till äldreomsorgen, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
På enheten för utredning- och förebyggande verksamhet inom äldreomsorg anställer vi nu biståndshandläggare. Du kommer på uppdrag av Välfärdsnämnden att utreda, bedöma och fatta beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) för personer över och under 65 år. Du har kontakter med den enskilde, närstående, legala företrädare och arbetar utifrån en helhetssyn med den enskilde i fokus enligt IBIC (Individens behov i centrum). Vi arbetar med samverkan kring den enskilde där du som biståndshandläggare är en viktig pusselbit i intern och extern samverkan med utförare och andra huvudmän. Du medverkar aktivt till enhetens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi har varit en av tio modellkommuner i landet för välfärdsteknik och det är vi särskilt stolta över. Användandet av tekniska lösningar ingår i vårt arbetssätt och är en del i tänket när vi tillgodoser behov för medborgarna, som en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet och när vi jobbar smartare med att vara effektiva. Att vara medarbetare i vår verksamhet Äldreomsorg innebär att ha ett starkt brukarfokus, mod och uthållighet i det ständiga förbättringsarbetet.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen från socionomprogrammet eller annan likvärdig akademisk utbildning. Önskvärt är att du har erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen med inriktning äldre. Vi förutsätter att du har god dokumentations- och datorvana samt god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person är du lösningsfokuserad, positiv och självständig. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, är trygg i din arbetsroll och har en god förmåga att strukturera upp din arbetstid på ett effektivt sätt. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1226415

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Annica Åhlin
Enhetschef
0612-80000

Yvonne Heinonen
Biståndshandläggare
0612-80000