Planhandläggare med inriktning mot detaljplaner, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Kramfors kommun har just nu flera exploaterings- och utvecklingsprojekt på gång vilket ökar efterfrågan på våra tjänster inom planering. Tillsammans med kollegor inom samhällsplanering samt miljö och bygg ska du arbeta med att handlägga detaljplaner för en hållbar samhällsutveckling. Du kommer bland annat få arbeta med ändring av befintliga detaljplaner på ett antal orter i Kramfors för att möta upp mot den utveckling som finns på platsen. Du kommer också medverka i kommunens översiktliga planering.

Tjänsten är placerad på miljö- och byggavdelningen där du samarbetar med handläggare inom PBL, miljöbalken mm. Du har också ett nära samarbete med tjänstemän på andra förvaltningar. Huvudsakligen arbetar du med att ta fram detaljplaner, där du ansvara för och leder planeringen genom hela processen. Du erbjuds ett omväxlande arbete med stora möjligheter till frihet under ansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis planarkitekt, fysisk planering, samhällsplanering eller motsvarande utbildningar. Du har god kännedom om PBL och har gärna jobbat kommunalt med dessa frågor tidigare. Du har god datorvana och helst erfarenhet av att arbeta i Focus Detaljplan och Topocad.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper.

Du fungerar väl som myndighetsperson och rådgivare åt allmänhet och företag och kan skilja på dessa roller. Din sociala kompetens bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i möten. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska språket. Det är viktigt att du både vid möten och i skrift kan motivera och förklara beslut på ett bra och tydligt sätt.

Du har lätt för att samarbeta men även att jobba självständigt. Givetvis arbetar du strukturerat, är flexibel samt har en vilja att ge god service.

B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1204364

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun.


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Siv Sundstöm
Avdelningschef
0612-803 70
siv.sundstrom@kramfors.se

Gustav Erlandsson
Planhandläggare
0612-80347