Kurator till Fenix HVB/Stödboende

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Fenix HVB/Stödboende är en verksamhet som drivs av individ och familjeomsorgen, IFO. Vår målgrupp är psykisk ohälsa och övrig beteendeproblematik. Vi arbetar också med öppenvårdsinsatser som en del av hemmaplanslösningar inom socialtjänsten.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Du arbetar i nära samarbete med medarbetare och ungdomar samt andra viktiga externa aktörer. I rollen som kurator eller annan likvärdig profession så ligger huvudfokus på hälsa och psykisk ohälsa, kurativt arbete.
Nära samarbete och samverkan sker ofta med BUP och vuxenpsykiatrin utifrån olika frågeställningar.
Tillsammans med ledning arbetar du utåtriktat med handledning, stöd och bearbetande samtal till de i behov inom verksamheten barn, unga samt vuxna klienter. Du spenderar tid till att bygga relationer med unga och vuxna genom den dagliga vardagen, aktiviteter samt enskilda samtal.
I vår verksamhet skapar unga och vuxna ett sammanhang där man får möjlighet att stärka sin egen förmåga och självkänsla. Målet är att människor som kommer i kontakt med oss stärker sin tilltro på sig själv, andra samt kan använda sina resurser på ett positivt och konstruktiv sätt för at få en hållbar livssituation.

Du är en del av ledningsteamet, det ingår jour och beredskap samt att vara aktiv i förändringsarbete rörande verksamheten, målet är att vara en verksamhet i framkant i samtid med samhällets rörlighet. I tjänsten ingår handledning till medarbetare i verksamheten.

Arbetet förutsätter att du är lyhörd, flexibel och kunskap om människors livsvillkor samt kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt. Du kan arbeta självständigt men även samverka i team. Du är trygg i din yrkesroll, ditt uppdrag och de avgränsningar som kommer med att arbeta på en förbyggande och en behandlade nivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller likvärdig utbildning/profession ex sjuksköterska. Meriterande om du har vidareutbildningen steg 1, erfarenhet av kurativt arbete, KBT och DBT, MI, lågaffektivt samt lösningsfokuserat förhållningssätt.
Körkort är ett krav.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer få ta del av en snabb, rörlig och föränderlig verksamhet där vikten av engagemang, glädje och nyfikenhet samt mod att utvecklas tillsammans, lyhörd för varandras kunskap är viktiga ingredienser för att arbeta i vårt team.

Arbetsgivarens referensnummer
A1242347

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-24

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Cecilia Forsgren
Enhetschef
0612-802 21
cecilia.forsgren@kramfors.se

Kristina Lundberg
Leg. Kurator på Fenix HVB/Stödboende
073-025 65 85

Anna Nordholm Kalikatzaros
SSR Akademikerförbundet
0612-802 40

Kommunal
0612-805 82
kramfors.m-norrland@kommunal.se

Yvonne Edholm
Vision
0612-80 574
yvonne.edholm@kramfors.se