Sjuksköterska till hemsjukvården, centrala Kramfors

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

I strävan att bli en än mer attraktiv arbetsgivare anser Kramfors kommun att friskvårdsarbetet är en viktig del för att kunna bidra till ett friskare liv och förebygga ohälsa. Alla medarbetare erbjuds därför ett friskvårdsbidrag motsvarande upp till 1.400 kronor per år.
I verksamheten pågår en ständigt förändrings- och förbättringsarbete där vi vill att du också är en del av utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård för våra Kramforsbor. Kramfors kommun har kommit långt i införandet av välfärdsteknik och digitalisering. Användande av tekniska lösningar ingår i vårt arbetssätt, och är en del i tänket när vi tillgodoser behov för medborgarna och en viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Vi arbetar aktivt med kvalité, patientsäkerhet och verksamhetsutveckling.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Vi söker sjuksköterskor till vår hälso- och sjukvårdsenhet både med tjänstgöring inom hemsjukvård och i pool. Som sjuksköterska inom hemsjukvården ansvarar du för den hälso- och sjukvård patienten erhåller i ordinärt boende.. Kommunen har under de senaste åren utvecklats att utföra mer avancerad vård i patientens hem vilket innebär att arbetet är omväxlande, intressant, stimulerande och utmanande och där ingen dag är den andra lik. Du får därmed möjlighet att följa patienten över tid. Som sjuksköterska i hemsjukvården innebär det att du självständigt bedömer, planerar, organiserar, utför och dokumenterar medicinska behandlings-och omvårdnadsinsatser men framförallt att arbeta proaktivt och preventivt. För oss är det viktigt att främja patientens delaktighet i den vård vi ger och arbeta personcentrerat. En förutsättning för att detta ska fungera är ett gott samarbete med anhöriga och övriga teamet kring patienten såväl internt som externt. Arbetet innebär även att du ansvarar för att handleda, delegera och vara en stödjande funktion för övriga professioner i teamet runt patienten. Som sjuksköterska med pooltjänstgöring behöver du vara flexibel och uppskatta att tjänstgöra där behovet uppkommer, vilket kan innebära varierande placeringar både inom hemsjukvård, Säbo eller funktionsstöd med gängse sjuksköterskeuppgifter och ansvar utifrån den placering du har för tillfället.

Du kommer arbeta dagtid måndag till fredag samt var sjätte helg. En förmån som sjuksköterska inom Kramfors kommun är fördelningen av lätthelgdagar vilket genererar fler lediga storhelgsdagar per år i jämförelse med liknande verksamheter. Vi arbetar även aktivt med individuell lönesättning vilket ger dig möjlighet att själv påverka lönesättningen vid den årliga revisionen. Som arbetsgivare vill vi möjliggöra och främja kompetensutveckling genom utbildning i olika former, då vi ser det som en viktig faktor för vår verksamhets framtid. En självklarhet för oss är att du som ny medarbetar

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är trygg med att arbeta självständigt och att handleda andra. Specialistutbildning eller arbetslivserfarenhet inom distrikt, palliativ vård, äldreomsorg, geriatrik eller demensvård är meriterande. Du behöver vara drivande, lösningsfokuserad, ha ett gott bemötande och lätt för att samarbeta då vi har som ambition att skapa en stark teamkänsla där patienten alltid är i fokus.

Vi välkomnar nytänkande och ser stora fördelar med att du aktivt är med och utvecklar verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, så som att du är ansvarsfull, observant och trygg i dig själv, kan ta egna initiativ och komma med nya idéer och angreppsätt kring vårt arbete. Du ser möjligheter i förändringar och anpassar dig till nya omständigheter. Med tanke på variationen av arbetsuppgifterna och olika situationer som kan uppkomma, skall du ha förmåga att arbeta självständigt. Din kommunikationsförmåga är av stor vikt, både för att skapa förtroendefulla relationer och för samarbetet med kollegor för att utveckla och bibehålla kvalitén av hälso- och sjukvården. Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Vi ser även att du har god datorvana.
Körkort B är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1246204

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Malin Lingensjö
Enhetschef
0612 810927
malin.lingensjo@kramfors.se

Filip Grahl
Enhetschef
0612-810940
Filip.Grahl@kramfors.se

Inger Abrahamsson
Vårdförbundet
070-313 66 58
inger.abrahamsson@kramfors.se