Arbetshandledare till Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet att arbeta med personkretsen enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Målet med ditt arbete är att ge brukaren en meningsfull daglig sysselsättning samtidigt som du arbetar för att individen ska utvecklas utifrån sin egen förmåga. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja och handleda individen samt matcha intressen och förmågor mot arbetsmarknadens olika områden.

I arbetet kommer du planera och strukturera insatser utifrån brukarens beslut, önskemål och förutsättningar. En viktig del i ditt uppdrag är att samverka med både interna och externa aktörer. Du kommer även följa upp placeringar samt handleda personalen i verksamheten i frågeställningar som rör brukare eller verksamhet. Du handleder personalen i daglig verksamhet när genomförandeplaner i den interna verksamheten upprättas. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att verkställa beslut gällande Daglig verksamhet enligt LSS och meningsfull sysselsättning enligt SoL.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Du har kunskap och erfarenhet av arbete med personkretsen enligt LSS och SoL. Vi söker dig som har ett pedagogiskt samt motiverande förhållningssätt gentemot den enskilde och förmåga att arbeta med brukarens behov i fokus. Du kommer att arbetar med individstödjande arbetssätt.
Vi ser att du har vana med att arbeta strukturerat och har förmågan att handleda personalen att göra detsamma.

Vi ser att du är flexibel, har hög initiativförmåga och kan arbeta självständigt.
Du har ett professionellt förhållningssätt. Du är lätt att samarbeta, är lyhörd, har stor empatisk förmåga och ser alla människors lika värde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1224768

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-29

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Marie Viklund
Enhetschef
0612-80054
marie.viklund2@kramfors.se

Kommunal
0612-80582
kramfors.m-norrland@kommunal.se