Verksamhetschef till funktionsstöd, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Letar du efter ett chefsuppdrag där du kan vara med och utveckla framtidens funktionsstöd? Vi vill att vår verksamhet för funktionsstöd ska vara i framkant, där nya arbetsmetoder, innovativa lösningar och välfärdsteknik testas för att möta framtidens utmaningar och behov.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef är du ansvarig för att leda arbetet inom verksamhetsområdet funktionsstöd. Du har det övergripande ekonomiska ansvaret för verksamhetsområdet samt personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med ett antal enhetschefer driver och utvecklar ni verksamheten inom givna ekonomiska ramar och ser till att de Kramforsbor som är i behov av vårt stöd får det med hög kvalitet.
Du arbetar tillsammans med övriga verksamhetschefer och utvecklare för att nå välfärdsnämndens uppsatta mål. Inom välfärdsförvaltningen är samverkan mellan arbetsgivare, medarbetare och fackliga företrädare central. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschef.
Som verksamhetschef får du möjlighet att tillsammans med dina medarbetare vara med och göra skillnad på riktigt. Vill du vara med på resan in i framtiden? Sök då tjänsten som verksamhetschef för funktionsstöd och bli en del av utvecklingen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget. Du har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda genom underställda chefer.
Du förväntas vara en chef som gillar att driva utveckling och bidra till och stötta medarbetare till att hitta nya kreativa arbetssätt. Du har en förmåga att strategiskt leda och utveckla verksamheten in i framtiden.
Som person är du modig, prestigelös och nyskapande. Du har strategisk förmåga att verkställa mål och visioner samt ett stort intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete i kombination med effektiv resursanvändning.

Du har erfarenhet från funktionsstödsområdet och goda kunskaper inom lagstiftningarna LSS och SoL samt dess tillämpning.
B-körkort är ett krav samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Arbetsgivarens referensnummer
A1227559

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om stöd och omsorg i Kramfors kommun.


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Mikael Gidlöf
Förvaltningschef
0612-80 809
mikael.gidlof@kramfors.se

Stefan Bylund
Vision
0612-801 82
stefan.bylund@kramfors.se