Socialsekreterare för arbete med barn och unga, Kramfors kommun

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Socialtjänsten har de senaste åren som många andra kommuner haft en tuff situation med bemanningen. Nu tar vi ett ordentligt omtag, ny IFO-chef tillträdd och till hösten kommer ny enhetschef till enheten barn och unga . Men vi behöver även fler socialsekreterare inom barn och unga. Vår ambition är att vi ska bli en socialtjänst i framkant och den resan vill du inte missa, tillsammans ska vi skapa bra förutsättningar för barn och unga i Kramfors kommun, de är vår framtid!

Vill du vara med och skapa en enhet där alla trivs och där vi tillsammans skapar en socialtjänst i framkant? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
På enheten arbetar socialsekreterare, familjehemssekreterare, mentor, ärendehandledare och enhetschef med målgruppen barn och unga. Vi jobbar för att skapa goda förutsättningar för barn och unga att växa upp och leva under goda och trygga levnadsförhållanden och i sina egna hem så långt det är möjligt. Dina främsta arbetsuppgifter är att utreda barns behov av stöd och/eller med att följa upp insatser och placeringar enligt SoL och LVU.
Vi erbjuder nya medarbetare stöd av en heltidsanställd mentor som jobbar nära socialsekreteraren och ger stöd genom hela utrednings- och uppföljningsprocessen. Vi jobbar aktivt med kompetenshöjande insatser så som utbildning och metodhandledning i Signs of Safety. Vi har hjälp av extern juridisk handledning och våra medarbetare deltar i yrkesresan.
Under 2024 görs en satsning för att utöka vår öppenvård och vi har påbörjat ett viktigt samarbete med grundskolan och elevhälsan där IFO har anställda familjebehandlare i skolan.
I tjänsten ingår beredskap efter kontorstid enligt schema. Vi tillämpar flexibel arbetstid och möjlighet finns till distansarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete och arbete med uppföljningar av insatser inom socialtjänsten. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper såsom flexibilitet, samarbets- och initiativförmåga. B-körkort är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1304135

Övrig information
Urval och anställning kan ske löpande då flera nya medarbetare kommer att anställas så tveka inte skicka in din ansökan redan idag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-25

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Harry Lönnebacka
Verksamhetschef IFO
0612-800 67
Harry.Lonnebacke@kramfors.se

Yvonne Edholm
Vision
0612-80 574
yvonne.edholm@kramfors.se

Anna Nordholm Kalikatzaros
SSR Akademikerförbundet
0612-802 40