23 mars 2017

Vi söker sommarvikarier

Har du behov av ett tillfälligt jobb? Eller skulle du vilja få in en fot på en arbetsplats som på sikt kanske kan leda till fast jobb. Då ska du läsa detta! Bara inom omsorgen söker vi hundra vikarier inför sommaren.

Områden där vikarier behövs är hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden, personlig assistans och HVB-hem.

Vilka kvalifikationer krävs?
Har du en vårdutbildning eller tidigare erfarenhet av vårdarbete är det meriterande, men inte ett absolut krav.
– Personliga egenskaper och lämplighet är viktiga ingredienser. Körkort krävs i vissa fall, till exempel inom hemtjänsten, säger Daniel Edlund, HR-konsult.

Hur söker man?
På www.kramfors.se/sommarvik kan du hitta information om sommarvikariaten. Du ska använda ett särskilt ansökningsformulär, det hittar du på hemsidan.
– Vi önskar få in alla ansökningar senast den 23 april, säger Daniel Edlund.


Vadim trivs i hemtjänsten

Ett viktigt jobb där man gör nytta och påverkar andra människors vardag i positiv riktning. Fotbollsspelaren Vadim Istrati trivs perfekt med sitt arbete i Gudmundrå hemtjänstgrupp.
– Jobbet har utvecklat mig massor på olika sätt.

Fram till nu har det mesta handlat om fotboll för 28-årige Vadim, som har spelat på hög nivå i hemlandet Moldavien. För några år sedan kom han för första gången till Kramfors.

– Av olika anledningar flyttade jag hem igen, men kom tillbaka för snart ett år sedan. Det finns mycket här som jag och min familj uppskattar.

Trivs med att hjälpa äldre
Via en vän fick Vadim Istrati veta att kommunen sökte personal inom äldrevården. Han visade sitt intresse och fick ganska snart uppdrag inom hemtjänsten. Omställningen att gå från fotboll till äldrevård tycker han har gått bra.

– Jag har ju kollegor som är väldigt hjälpsamma. Sedan blir jag glad av alla trevliga pensionärer, de har så mycket att berätta.

Varje dag en ny upplevelse
Hjälpa någon duscha. Ta på kläder. Dricka en kopp kaffe och äta sockerkaka. Prata litegrann om ditt och datt. Enkla saker som betyder mycket. Men jobbet kan också handla om att ge medicin eller lugna någons ångest. Kanske svara på samma fråga för femtioelfte gången.
– Ingen dag är den andra lik och det gillar jag, säger Vadim.

Gör nytta
Gudmundrå hemtjänstgrupp har sin lokal på Viktoriagatan 16. Här samlas de varje dag för genomgång av vad som hänt och ska hända. Här kan personalen äta lunch tillsammans och vila på längre raster. Stämningen är god och Vadim trivs.
– Man gör verkligen nytta i mitt jobb!

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Daniel Edlund
HR-konsult
0612-808 05
daniel.edlund@kramfors.se