08 januari 2019

Kramforsbarn delar med sig av smultronställen

Vilka platser är allra roligast att besöka för barn i åldrarna 6-12 år? Den frågan ställde projektet "Besöksnäring i Höga kusten - en resa i tid och rum" till skolbarn runtom i kommunen. Tipsen haglade in!

Det är inte alltid lätt att tipsa turister och besökande barnfamiljer om roliga platser och aktiviteter för barn. Besöksnäringprojektet vände sig därför till kommunens låg- och mellanstadieskolor för hjälp på traven. Vad tycker barnen själva?

Ett kreativt uppdrag

Skolbarnen uppmanades att föreställa sig att det kommer ett barn till Kramfors på semester. Uppdraget för Kramforsbarnen var sedan att välja ut sitt absoluta favoritställe att besöka eller åka till i Kramfors kommun, och att sedan rita eller måla favoritstället. Många beskrev även i ord varför just deras smultronställe var en bra plats att åka till. 

In kom förslag på slalombackar, badplatser, lekparker, idrottsanläggningar, fina besöksmål och mycket mera. Totalt fick besöksnäringsprojektet över 200 tips från stora delar av kommunen. De populäraste besöksmålen har vi sammanställt, till nytta och glädje för såväl boende i Kramfors som besökare! Se länk nedan. Rolluper med barnens teckningar kommer ställas ut på olika ställen i kommunen.

Läs mer

Barn tipsar barn

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Lars Holmberg
Projektledare
Tel: 0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se

Karin Högström
Kulturutvecklare
Tel: 0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se