12 september 2019

Första steget taget i Skulebergets utveckling

Planerna på att utveckla Skuleberget till Sveriges bästa friluftsdestination går vidare. Den 10 september beslutade Region Västernorrland att bevilja vår ansökan om finansiellt stöd till det kommande projektet. Regionen bidrar med 6 664 212 kronor.

Det är ingen nyhet att liften vid Skuleberget inte längre är i drift. På grund av ålder och slitage har den gjort sitt och behöver bytas ut. Tillsammans med Docksta bordtennisklubb (DBTK), Höga kusten destinationsutveckling och näringsdrivna Höga kusten turism arbetar Kramfors kommun med att formera ett projekt som tar större ansats än att bara ersätta liften. Tanken är att utveckla området kring Skuleberget till en av Sveriges mest attraktiva friluftsdestinationer.

Det tänkta projektet, som totalt omfattar cirka 40 miljoner kronor, ska förutom en ny liftanläggning fokusera på downhill-bana, ställplatser och annan infrastruktur. Vi går själva in med tio miljoner kronor. DBTK bidrar också ekonomiskt.

De 6,6 miljoner kronorna är statliga medel som Region Västernorrland har ansvar att fördela för att främja regional tillväxt. De är dock villkorade så att vi får dem om Tillväxtverket godkänner den större ansökan. Svar på denna kommer i december.

Tidigare artiklar:

Skuleberget ska bli Sveriges bästa friluftsdestination (2019-08-14)

Arbetet med infrastrukturlösning för Skuleberget är igång (2019-03-25)

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se