31 oktober 2019

Positivt för hela kommunen när Bollsta sågverk miljoninvesterar

SCA meddelade under dagen att de investerar 600 miljoner i ett nytt justerverk på Bollsta sågverk. "Vi är väldigt glada över satsningen. Det betyder oerhört mycket att SCA väljer att investera i vår kommun", säger kommundirektör Peter Carlstedt.

Ambitionen för Bollsta sågverk är att få en produktionsanläggning i världsklass som stärker konkurrenskraften och ökar förutsättningarna för en framgångsrik utveckling.

Det nya justerverket, som beräknas stå klart i mitten av 2022, ger företaget kraft att fortsätta växa mot en produktion på 800 000 kubikmeter om året. Nyinköpet ersätter de gamla justerverken i Bollstabruk och Lugnvik och möjliggör en effektivare hantering rakt igenom sågverket.

– En satsning av den här storleken skapar framtidstro och sprider en positiv känsla till många. Det kan även innebära att andra företagare tar steg framåt, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, och fortsätter:

– Vi är väl medvetna om att det krävs en hel del för att ro hem en investering av sådant mått, så jag vill ge sågverkschef Johan Olofsson en särskild eloge för gediget arbete.

– Det här är en vitamininjektion för hela vår kommun, avslutar Peter Carlstedt.

FAKTA/Justerverk

Ett justerverk är en anläggning i ett sågverk för justering av virke, vilket innebär att virket efter sortering kapas i exakta längder.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se