25 november 2019

Möt framtidens entreprenörer på lokala UF‑mässan i Kramfors

Den 9 december arrangerar Ung Företagsamhet den lokala UF-mässan där elever från Ådalsskolans gymnasium i Kramfors och Nordvik presenterar sina affärsidéer.

Mässan är öppen för besökare mellan klockan 10-14 på Gallerian Christoffer och det kommer vara cirka 17 utställande UF-företag på plats.

Mässan är helt kostnadsfri att besöka och det delas ut pris till dagens utställare samt ett säljpris där två elever kan vinna en säljutbildning.

– I Västernorrland har vi i år en rejäl tillväxt på elever som driver UF-företag. En stark bidragande faktor till detta är våra glesbygdskommuner där Kramfors är en stor del i detta. Det känns extra kul eftersom vi haft en tydlig målsättning att öka antalet elever i bland annat Kramfors, säger Ung Företagsamhets regionchef Erik Eriksson

UF-företagen viktiga för kommunen

Satsningen på Ung Företagsamhet och kompletterande initiativ som Ung Landsbygdsentreprenör och Sommarlovsentreprenör är viktiga för kommunen.

– Kramfors är en kommun där det startas och drivs många företag sett till antal invånare, så den positiva företagarandan vill vi stimulera och stödja så mycket det går, säger Janne Mellander, näringslivsutvecklare tillika jurymedlem i UF-mässan.

Fortsättning följer...

Den 19 mars arrangeras den regionala UF-mässan och den 18-19 maj är det dags för SM i Ung Företagsamhet. Vi håller alltså tummarna för att ett eller flera Kramforsföretag tar sig hela vägen till Sverigefinalen.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Janne Mellander
Näringslivsutvecklare
0612 - 801 06
janne.mellander@kramfors.se