24 januari 2020

Nya arenaupplevelser
utvecklas i Kramfors

Kramforsföretaget Bluecom, som levererar wifi- och nätverkslösningar till stora evenemang, har inlett ett samarbete med BizMaker Incubator samt Svenska hockeyligan, Svenska damhockeyligan och Hockeyallsvenskan för att utveckla nya arenaupplevelser.

Arena Experience Accelerator
Det program som de fem aktörerna med BizMaker i spetsen arbetar med kallas Arena Experience Accelerator. Programmet är nytt och tar sikte på att accelerera innovationer som inte prövats tidigare, men som gör arenabesöket till något alldeles extra.

– Vi söker företag som har nya digitala idéer som kan tillföra upplevelse, men även förenkla olika delar som till exempel köp- och lojalitetstödjande tjänster, säger Bluecoms vd Robert Sjöholm.

Ansök så snart du kan!
Den 9 februari är sista ansökningsdag för att antas till acceleratorn, som kör igång i slutet av februari och avslutas i slutet av september. De företag som antas får tillgång till publika arenor för Sveriges hockeyelit, utvecklingsplattformar och värdefulla kontakter i branschen med möjlighet att testa sina idéer ute hos kund.

– Sedan tidigare har vi kört Forest Business Accelerator framgångsrikt i tre år med bland annat SCA och IBM, så nu är det spännande att applicera metoden på nytt område, säger Cecilia Nordlund, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare Arena Experience Accelerator.

Tillgång till expertis i Kramfors och övriga länet
Företagen kommer besöka Kramfors och länet vid flera tillfällen för att få tillgång till Bluecoms och BizMakers expertis om marknaden och affärsutveckling, vilket Kramfors kommuns tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson gläds åt.

– Det är jättekul att vår regionala inkubator väljer ut ett Kramforsföretag som huvudpartner till sin nya nationella accelerator, säger hon.
- De digitala tjänster som tas fram kan ju även användas för att förstärka upplevelsen av Höga Kusten-leden, Skuleberget och andra satsningar på utveckling av natur- och kulturarv vi gör i vår Höga Kusten-kommun.

Företag från hela Sverige får söka och mer information om Arena Experience Accelerator finns här: https://bizmaker.se/arena Länk till annan webbplats.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se

Olle Lidgren
Näringslivsutvecklare
0612-803 80
olle.lidgren@kramfors.se