13 mars 2020

Höga Kusten Företagsmässa
2020 ställs in

Höga Kusten Företagsmässa som är planerad till 24-25 april ställs in. I år skulle den hållas i Kramfors och 90 utställarmontrar var bokade. "Hälsa och säkerhet har högsta prioritet", säger näringslivschef Susanne Königson.

Med anledning av coronaviruset, covid19-viruset, har regeringen beslutat att det tills vidare inte får förekomma möten där fler än 500 personer deltar. Därför ställs nu mässan i Höga Kusten in.

Tidigare år har Höga Kusten Företagsmässa, som arrangeras av Kramfors och Sollefteå kommuner samt det lokala näringslivet, lockat cirka 5000 besökare.

– Vi följer naturligtvis regeringens beslut. Likaså de råd, rekommendationer och regler som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsenheten vid Region Västernorrland ger, säger Susanne Königson.

Förutom utställningsmontrarna var det planerat att ALMI skulle ha ett frukostseminarium om digitalisering, Tidningen Ångermanlands chefredaktör Oskar Nord skulle intervjua intressanta gäster på plats och Länsstyrelsen ha lunchseminarium om integration. Bluecom skulle även sätta upp sitt eventwifi som används vid nationella evenemang.

Nu hoppas vi hitta möjligheter att genomföra planerade programpunkterna trots inställd mässa.

– Jag liksom många andra hade sett fram emot mässdagarna och nätverkandet, men situationen är som den är. Det kan bli svårt att dra ihop alla företag på samma ställe i vår, men vi hoppas kunna genomföra programpunkterna. Det kan bli vid olika tillfällen och det är upp till varje samverkanspartner som om det blir av och när, avslutar Königson.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se